Tack Du som uppfann Almenackan och Tiden/Klockan…eller förresten…

237

Är det fler som känner igen sig i att OM man inte är fruktat välstrukturerad så spricker ALLT…
Det finns en trygghet i att planera väl, man lär sig med tiden ungefär vad som hinns med.
Men det känns lite tragiskt att inse att för mig är största planeringen att få släppa ansvaret för ett litet tag. Är numer klok och inser att det är VIKTIGA halvdagar det där, inte ens Bakning/matlagning får förekomma….& Betala räkningar är bannlyst. Ofta blir det en långprommis i skogen med Hunden Ebba eller ligga och läsa en bok, under en tjock filt , Te och massor av ljus. Fokus på att stressa av med andra ord.
Har tänkt lösa ett träningskort nu på ett av Umeås Gym, men ska begränsa träningen till 2ggr/vecka i början. Har så lätt för att rinna iväg och bli överambitiös. Har mkt ”Fröken Duktig” i mig på Gott och Ont, men även där har jag med tidens hjälp lärt mig att kuva henne, så att hon hjälper mer än stjälper.
Har funderat mycket på hur man hade det förr. Huga vad kvinnorna hade det tufft, anar att de skulle sitta och gapa om de fick höra vad vi sitter och klagar över. Då var det jobb från morgon till kväll, men å andra sidan så fick man vila när mörkret kom, om man nu inte räknar handarbete som jobb. Nu tar det som aldrig slut känns det som. Jag jobbar ju natt och är en som tarvar rätt lite nattsömn, så trots att jag kliver upp i tid så är jag rätt sent isäng. Ser ju hur jag själv och barnen sitter vid Datorn och nöter på kvällarna…ingen blir piggare av det, stjäl sömn och tid av hjärnan att varva ner efter dagen. Finns nog en del att fila på, om man nu skulle orka ta tag i det.
Annars så rullar det på. Hästarna fortsätter att träna på helt ok. Det känns att de utvecklas åt rätt håll just nu. Ska fortsätta att jobba dem som jag gör ett par veckor till innan det blir SulkyJobb och vässning för start. Ber nu till vädergudarna att det inte blir någon MonsterKyla i år, känner att jag skulle kunna tänka mig att göra ett Oblodigt offer tillockmed…typ ett Par Limpor och en kanna Vin lite nu och då 😉
Annars så taggar jag mest inför Umåkers Travgala på lördag. Ska bli kul att se alla festklädda en kväll igen. mina egna kläder är klara i tanken, blir några gamla trasor 🙂 Får duga så. Hel och Ren får gälla helt enkelt 😉
Prix d´Amérique då…Ja, vad ska man säga. Lite kort Ready Cash, oerhört värdig vinnare. Slänger även här in en Kanna Vin och ett par Limpor som OfferGåva och hoppas då få hjälp från ovan att få se honom på Valla sista helgen i maj 😉 Maharaja gjorde ett mycket hedersamt lopp ingen skugga över honom tycker jag. Nästa år hoppas jag som NorrlandsPatriot att Kadett C.D har vuxit på sig ännu mer och utvecklats på ett sätt så att tränare Robert Bergh ställer in siktet på Världens Häftigaste LångLopp. Annars så efterlyser jag lite nya FixStjärnor i sporten….
Nä nu är det dags att slå igen sina Blå/Gröna. Ska ta hand om min egna alldeles vanliga men ändå alldeles underbara Stjärnor imorgon bitti igen. Imorgon får jag förresten sällskap av yngste Sonen som har StudieDag…helt Frivilligt Dessutom. OM Det innebär ett lömskt sätt att vinna +poäng inför framtiden så kan jag redan här och nu erkänna att det antagligen lyckats 😉 Njuter av hans sällskap imorgonbitti iallafall 🙂

Föregående artikelInför V86: Segervan Elinstallatör
Nästa artikelFem tippar V75 – Mantorp 4 februari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.