Täta turer till Sverige för Lannem Silje

82

lannem silje 2015 sverige

Det blir inte bara en utan två turer till Sverige innan säsongen är över för populära Lannem Silje.
Det kallblodiga stoet – som vunnit 44 av 48 lopp – startar på Umåker på torsdagen och ska enligt planen återvända till samma bana i mitten av november.
– Sedan blir det nog julferie för henne, säger Ola M Skrugstad.

Några av travets verkliga fixstjärnor är kallblod. Norska stoet Lannem Silje vann Elitkampen på Solvalla i slutet av maj och förlorade duellen på Dannero i somras mot svenske Månprinsen A.M.
Två lopp som gjorde att den femåriga norskans popularitet tog ordentlig fart i Sverige.
Ägaren och tränaren Ola M Skrugstad har två uppgifter inplanerade i Sverige före jul. Meningen är att Lannem Silje ska få slippa grabbarna i två raka starter och båda loppen körs på Umåker.
– Vi åker för loppet i Umeå nu på torsdag och jag räknar med att start henne i Umeå tre veckor senare också. Hon gillar att resa och har klarat den senaste tidens starter i Skellefteå och Hudiksvall på ett finfint sätt, säger Ola M Skrugstad, som vi når under ett jaktpass på söndagen.
Skrugstad har varit mjölkbonde i 60 år och alltid haft hästar som hobby. Hästen som gjort honom till en rik man är född och uppvuxen på gården i Dovre i den norska fjällvärlden, i jämnhöjd med Hudiksvall där hon tog sin senaste seger.

85 mil enkel väg
Onsdag morgon packar Ola M Skrugstad och kusken Tor Wollebaek för avfärd mot Umeå med Lannem Silje.
– Det är 85 mil till Umåker men det brukar ju aldrig vara några problem med Silje. Det blir övernattning mellan onsdag och torsdag och vi stannar även torsdagsnatten. Vi har ett möjligt lopp hemma i slutet av december men det tvivlar jag på att vi startar i. Så efter loppen i Sverige får det nog bli julferie för henne, säger Ola M Skrugstad.
Lannem Silje är storfavorit till segern i Norrländska Elitstoet (V64-2) på torsdag. Vinden från Dovrefjell är även klar för finalen i Norrlands Stoelit som körs fredagen 13 november.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.