Tequila på Uppesittarkvällen?

99

uppesittarkväll trav

Claes Sjöström har en intensiv dan före doppardan framför sig.
Han kör sex hästar inom V75-spelet.
Två egentränade, två åt särbon och två åt svärmor.
– En julklapp till spelarna? Det skulle kanske vara Tequila Palema i V75-1 i så fall, säger Solvallatränaren.

Claes Sjöström har haft ett mycket starkt 2015 och stallet slår rekord i både antalet segrar och inkörda pengar. Dessutom slår han rekord i antalet segrar som kusk.
Solvallatränaren är en flitig pendlare norrut och orsaken är förstås förhållandet med Bodentränaren Hanna Olofsson.
– Vi går in i sjätte året tillsammans nu. Det går smidigt när man bor nära Arlanda. Vi har två timmar från dörr till dörr.
Vi får en pratstund med pendlaren som på måndagen är på Romme och kör lunchtrav. Sedan väntar duellen med Hanna om kuskchampionatet på Bodentravet på tisdagen. Inför finaldagen leder flickvännen med 19 segrar mot 14.
– Jag är bara fem segrar efter och jag kör åtta lopp, säger vinnarskallen och skrattar.
Hur det än går i kuskchampionatet är det unikt att ett par duellerar om titeln.
– Det kan väl aldrig ha hänt?
Hur det än går i den duellen väntar V75 på Bergsåker, uppesittarkväll dagen före julafton. Claes Sjöström kör sex hästar, två egentränade, två som tränas av särbon och två som tränas av svärmor Gunnel Fredriksson, också hon proffstränare med licens i Boden.
Hur kommer det sig att du får köra alla era hästar?
– Vem vill åka till Sundsvall dagen före jul? Men mina hästar har så bra lopp att jag är tvungen att åka, säger Claes Sjöström.

”Gynnad av skotvånget”
Först ut på onsdagskvällen på Bergsåker är Tequila Palema (V75-1) som kommer från seger i Gävle.
– Hon var jättefin och vann bekvämt mot enklare motstånd. Hon är gynnad av skotvånget eftersom hon alltid går med skor. Hon är inte snabbare utan skor och hon går lika bra med brodd. Det blir helstängt huvudlag och skor som senast, säger Claes Sjöström.
Shakira Degli Dei (V75-2) tränas av Gunnel Fredriksson och efter en spetsseger hemma i Boden 3 december fick hon nöja sig med ett fjärdepris från ledningen senast.
– Jag har inte kört henne på ett tag men vet att hon var bra när hon vann i alla fall, säger Claes Sjöström.
La Fille (V75-3) tränas av Hanna Olofsson och stoet blev trea i comebacken senast.
– Hon är startsnabb och spetsgynnad. Hon är faktiskt väldigt spetsgynnad och växer nästan två klasser om hon får ledningen. Nu har hon lopp i kroppen och borde gå framåt, säger Claes Sjöström.

Vit jul i Boden
Hanna Olofssons Andover Streamline (V75-4) startar med 40 meter tillägg och treåringen löste en liknande uppgift senast i Boden tillsammans med Claes Sjöström.
– Fast det var inte alls lika hårt motstånd senast. Han är rätt snabb i benen och bäst med en kortspeed. Han behöver gå fram ytterligare med loppet senast för att räcka.
Blixtsnabb (V75-6) är svärmors stjärna och sexåringen har tjänat drygt 800 000 kronor via åtta segrar på 18 starter. Hästen har vunnit tre av tre lopp över lång distans.
– Jag har kört honom en gång tidigare men då hade han ingen bra dag och det blev galopp. Han har sett jättefin ut på slutet. Jag har inte hunnit kolla på motståndet ännu men vet att jag kör en bra häst, säger Claes Sjöström.
Berkut Boko (V75-7) visade fin form som tvåa på Solvalla senast och trivs över sprinterdistans.
– Han kommer från en bra prestation. Nu blev det ett dåligt spår, men annars verkar allt bra. Han går med samma balans som senast, säger Clas Sjöström.
Efter tävlingarna åker Claes Sjöström tillbaks till Boden och en vit jul istället för hem till ett vårlikt Rimbo norr om Stockholm.
– Det blir tredje gången jag firar jul där uppe.
Men det blir ingen långledighet, att vara travtränare är ett speciellt yrke på många sätt.
– 26:e är det tävlingar hemma på Solvalla igen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.