Statistik inför V75 Annandagen

74

statistik annandagen

Tävlingar på Solvalla under annandagen är en jultradition för många.
Det är finaler som står för dörren och mängder av bra hästar kommer till start.

 För att få lite grepp om omgången har den häst med högst startpoäng i varje lopp studerats extra noga.

V75-1
12 Twigs Voici
har gått bäst på sistone och är därmed först på turordningen. Hästen har statistiken emot sig. Stoet har haft bakspår bakom startbilen vid 17 tillfällen i Sverige och endast vunnit vid ett tillfälle. Fyra gånger av dessa har hon haft spår tolv och då har det som bäst blivit en tredjeplats. 24 gånger har hästen startat i lopp med 100 000 kronor eller mer i förstapris. Tre av de gångerna har hon fått besöka vinnarcirkeln. 41 gånger har hon tävlat på Solvalla. Tre gånger har hon varit först över linjen, vilket innebär en segerprocent på Solvalla á sju procent. Skotvånget som började gälla den 1 december gör inte Twigs Voici speciellt mycket. På närmare 70 starter i Sverige har hon gått med skor vid alla tillfällen förutom två. Hästen har räckt hela vägen fram till seger tolv gånger. Hälften av gångerna har hon attackerat bakifrån.
Pekka Korpi har en V75-seger under 2015 på sex körda rikstotolopp.

V75-2
2 Thaiger Exclusive
verkar vara jämnheten själv av sin rad att döma. Hästen har aldrig slutat utanför pengar vid felfritt lopp. Hans-Owe Sundbergs travare verkar dessutom trivas ypperligt tillsammans med Torbjörn Jansson. Tillsammans har de startat sex gånger. En seger, tre andrapris och två tredjepris har det blivit så här långt. Han har haft framspår bakom bilen vid fyra tillfällen och som sämst har positionen blivit tredje utvändigt. Trots att hästen är den i loppet med högst startpoäng är det faktiskt Thaiger Exclusive som har sämst segerprocent i loppet. Han har vunnit 14 % av sina starter, till skillnad mot en sådan som Global Republic som vunnit i 41 % av sina framträdanden på tävlingsbanan. Löpningsförloppet vid hästens två segrar har sett likadant ut. Han inledde i dödens för att med cirka varvet från mål fått avancera till ledningen. Faktum är att hästen har två segrar på tre försök då han suttit i spets. Sju gånger har Thaiger Exclusive startat på Solvalla. En gång har det blivit seger och galopperat har han gjort vid ett tillfälle på banan.
Torbjörn Jansson har nio V75-segrar under 2015 på 204 körda rikstotolopp.

V75-3
8 On Track Piraten
behöver ingen närmare presentation. Han har ett lopp i kroppen efter sin resa i USA och han vann direkt. Tillsammans med Johnny Takter har hästen gått riktigt bra. Elva gånger har stjärnkusken kört Hans R Strömbergs häst och det har slutat med åtta segrar. Sex gånger har han haft spår åtta, men två vinster har det blivit. Noteras bör däremot att de två vinsterna är tagna över 2 640 meter, inte 2 140 meter som det handlar om den här gången. Han har tagit elva segrar över den aktuella distansen på 38 försök. Sedan slutet av 2011 har han nästan uteslutande gått med någon typ av barfotabalans. Hästen visade däremot senast att han klarar av att gå även med skor, då han vann.
Johnny Takter har 22 V75-segrar under 2015 på 176 körda rikstotolopp.

V75-4
13 Pantarei Ans
har aldrig vunnit när det kommit till V75 på svensk mark. Tio starter på rikstoton har som bäst inneburit tre andraplatser och två tredjepris. Hästen är jämn och säker. 18 lopp har hästen gjort i Roger Walmanns regi. Elva av gångerna har han slutat bland de tre. Pantarei Ans har inte riktigt fått till det på Solvalla så här långt. Vid de tre starterna han gjort på huvudstadsbanan har det bara blivit mindre pengaplaceringar. Det är första gången hästen står med så mycket som 60 meters tillägg. Noterbart är att körande Örjan Kihlström valde hästen framför Quality Questioned som startar på samma volt. Örjan Kihlström och Pantarei Ans har fyra segrar ihop. Duon har kamperat 13 gånger tillsammans. Hästen har gått med skor sporadiskt. Senast slutade han femma, sedan får man gå tillbaka till 15 juni i år för att hitta senaste gången han gick med skor. Då slutade det hela med vinst.
Örjan Kihlström har 48 V75-segrar under 2015 på 298 körda rikstotolopp.

V75-5
3 Pajas Face
är en av två treåringar som startar i denna V75-final. Med sex segrar på sina tio starter är han den i loppet med bäst segerprocent. Hästen har gjort en långresa tidigare, just till Solvalla. Då handlade det om Kriteriekval och då slutade hästen sjua bakom bland annat Readly Express. Han har tagit fyra av sina sex segrar från ledningen. Han har gjort en rikstotostart tidigare och det var näst senast, då han vann. Som sämst har hästen fått positionen utvändigt om ledaren då han haft framspår bakom bilen. Johnny Takter har suttit upp bakom Pajas Face vid fyra av hästens vinster. Lars I Nilssons travare har galopperat en gång i karriären, det var i debuten då han gjorde bort sig 900 kvar i positionen utvändigt om ledaren. Endast en häst i fältet har mindre erfarenhet på tävlingsbanan än Pajas Face, nämligen Queen Will.
Johnny Takter har 22 V75-segrar under 2015 på 176 körda rikstotolopp.

V75-6
6 Al’s Winnermede
har Svante Ericsson verkligen fått till på sistone. Hästen har tagit fem segrar på de sex senaste starterna i Sverige. Tillsammans med Jorma Kontio är han obesegrad på svensk mark. Sex av hästens vinster är tagna från ledningen alternativt dödspositionen. Fem av segrarna är tagna över aktuell distans. Sju starter har han gjort på rikstoton och det har blivit en seger. 13 lopp har han gått på hemmabanan Solvalla och det har blivit fem besök i vinnarcirkeln. Al’s Winnermede har varit ojämnt startsnabb. Två gånger har han haft spår sex bakom bilen, ena gången hamnade han utvändigt ledaren och andra gången var han trög iväg och hamnade i tredje utvändigt. Svante Ericssons häst har gått med skor i alla starter förutom tio. Sex av vinsterna är tagna med skor på samtliga fyra hovar.
Jorma Kontio har 11 V75-segrar under 2015 på 168 körda rikstotolopp.

V75-7
8 Calvin Borel
går ut i bronsdivisionsfinalen. Senast var han tvåa i ett silverdivisionsförsök och går alltså ner i klass till den här starten. Hästen har galopperat i 13 av 24 starter på svensk mark. Han har gått felfritt i de tre senaste starterna. Tre gånger har han tävlat på Solvalla och två gånger har det slutat med galopp. Går hästen felfritt vinner han var och varannan gång. Av de elva framträdanden där han travat hela vägen har han vunnit vid sju tillfällen. Han har gått med skor i 16 av karriärens 24 starter på svenska travbanor. 14 gånger har hästen haft framspår bakom bilen och endast vid ett tillfälle har det slutat med startgalopp. Elva gånger har han startat på V75 och än så länge har han två rikstotosegrar. Sju av sina åtta triumfer på svensk mark har han tagit från ledningen alternativt utvändigt om ledaren.
Conrad Lugauer har 2 V75-segrar under 2015 på 34 körda rikstotolopp.

Fotnot: Statistiken/informationen gäller svenska starter.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.