Tino ser fram mot Stosprintern!

17

tino stosprintern

Han har fått Nordinstipendiatet, vunnit en V75-final och Travrondens Guldklocka. På lördag kan Tino Ärling lägga ytterligare en stark merit till sitt CV. Solvallalärlingen kör Deepdish i Stosprintern och tillhör en av favoriterna.
– Det här är det största jag har varit med om och målsättningen är att leda loppet från start till mål, säger Tino Ärling.

 

Tino Ärling har jobbat med hästar i nästan hela sitt liv. Skolan var inget som den finskättade 29-åringen lade ner någon större energi på. Det var hästarna som han fattade tycke för tidigt.
Sedan tio år tillbaka är Tino Roger Walmann trogen och chefen har gett honom många chanser i sulkyn.
– Jag är honom evigt tacksam. Han har trott på mig, gett mig chanser och backat upp mig hela tiden, säger Tino.
I takt med framgångarna och stärkt självförtroende har Tino också fått vara med i lite större lopp. Förra måndagen fick han chansen bakom favorithästen Deepdish (V75-3) i ett försök till Stosprintern och det slutade med succé. Deepdish ledde varje meter av loppet och nu är duon favoriter i finalen.
– Deepdish vann lätt och hade krafter kvar i mål. Hon känns fin efteråt och har tagit loppet på ett bra sätt. Både hon och jag är laddade inför finalen.
Glad och stolt
Deepdish har alltid varit lite speciell och inte helt lätt att hantera. I händerna på Tino verkar hon trivas lite extra och han har fattat tycke för henne.
– Visst är hon lite udda, men väldigt häftig. Hon har en enorm teknik, speed och sjukt stora fartresurser. Hon har fungerat bra för mig och jag är glad och stolt att få köra henne i finalen.
Spårlottningen föll till stall Walmanns fördel och Roger tvekade inte när han valde innerspår.
– Deepdish har vunnit alla sina lopp i ledningen så taktiken är given. Jag kommer att ladda för spets och det är ju kortaste vägen till mål. Vi ändrar inget i balans eller utrustning och vi åker tidigt på morgonen för att inte störa hennes rutiner.
Staller har ytterligare tre hästar i V75-omgången och i Fem tippar bjuder Tino på en spik.
– Jag tror att Pantarei Ans (V75-1) vinner. Han var mycket bra senast och har passande förutsättningar. Hästen är snabb från start och skulle han få ledningen säljer han sig dyrt och lång distans har han visat sig behärska utan problem.
– Snyting (V75-5) var godkänd senast i Vaggeryd. Han är jämn och säker och klarar av distansen utan problem. Spåret är inte helt optimalt och Snyting får svårt att runda till seger härifrån.
– Lightning Force (V75-6) var bra senast bakom Daley Lovin. Han blir bättre och bättre för varje start och det ser ut att bli rejäl körning från start i det här loppet och blir det överpace stiger hans chanser en hel del. Jag tycker att Lightning Force är ett tidigt streck.
Till sist, om du vinner, hur firar du?
– Oj, så lång har jag inte tänkt. Om det blir så stannar jag kvar i Halmstad och bara njuter.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.