Tittarrekord för V75 Direkt!

54

image-4

Det har gjorts långsiktiga satsningar på förbättrad grafik, ny tv-studio och positioneringsteknik.
I helgen kom kvittot på att det varit lyckosamt – nytt tittarrekord på V75 Direkt med 313 000 i genomsnitt.
– Det är fantastiskt och väldigt roligt för travet i stort att fler och fler tycker det är kul att titta på trav, säger Per Tellander, VD på Kanal 75.

I lördags slogs det tittarrekord för V75 Direkt i TV4 mellan klockan 18 till 19. I genomsnitt tittade 313 000 på programmet och den totala tittarsiffran var 518 000. Det är den högsta siffran sedan februari 2011, då programmet hette Vinnare V75. Den högsta tittarsiffran för programmet tidigare i år var från 12 mars då 290 000 tittade i genomsnitt.
– Det är fantastiskt och då ska man veta att siffrorna för att titta på tv överlag är ganska vikande. Det som framförallt är roligt är att det är fler än någonsin som ser direktsänt trav på tv. Det är frukten av den nya satsningen vi har gjort och hur vi paketerar programmen, säger Per Tellander, VD på Kanal 75.
Tellander menar även att den nya starttiden på V75, klockan 16.20 mot tidigare 14.30, har påverkat tittarsiffrorna positivt.
– Det är en bidragande orsak och det som framförallt händer är att det blir två direktsända lopp i TV4. Sport ska upplevas live på något sätt och satsningen på det här nya programmet med allt från från uppsnacket inför loppen till inramningen runtomkring är ju stor skillnad mot sammanfattningarna som gjordes tidigare.

”Väldigt mycket positiva reaktioner”
Dessutom har det från årsskiftet fram till nu varit den högsta snittsiffran för TV4-tiden mellan klockan 18 till 19 sedan 2009. Då var det 249 000 tittare, år 2010 var det 245 000 tittare och sedan har siffrorna sjunkit undan för undan. Under 2014 var det nere på 125 000 i snitt innan det vände uppåt igen 2015 då siffran var 142 000. Hittills i år är genomsnittet 248 000 tittare.
Per Tellander menar att förutom den nya starttiden för V75 så har satsningarna som gjorts med ny studio, förbättrad grafik och positioneringssystem nu gett resultat.
– Absolut, det har vi fått väldigt mycket positiva reaktioner på. Det är fler som kan uppleva travet i dag och fler som kan följa sin häst i loppen. Det är många som zappar bland kanalerna som stannar och fortsätter att titta för att det ser trevligt ut.
– Konkurrensen är väldigt hård i dag med fina tv-produktioner och det är jätteviktigt att vi möter den genom att göra ännu mer iögonfallande och spännande sändningar. Det krävs en hel del i dag för att flörta med tv-publiken och det är kul att vi har lyckats så bra, säger Per Tellander.
Och tillägger slutligen.
– Det är väldigt roligt för travet i stort att fler och fler tycker det är kul att titta på trav. Det är hela poängen med att lägga pengar på tv-produktion och det är så vi kan bygga travsporten. Det är både en spelfråga men också en sportfråga.

Föregående artikelClaes tror på seger på V86
Nästa artikelStulna ponnyn Ella hemma i Umeå igen!

2 KOMMENTARER

  1. Så tråkigt att ”mina” lördagar blivit slaktade. Från att visa hela loppen till att om du nyser så har du missat två lopp. Det är inte alla som vill/kan sitta och titta på TV hela eftermiddagen. Jag tittar nästan aldrig på V75 nu så mig har ni tappat som både spelare och tittare mer eller mindre.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.