Toppston i tuff duell på Bergsåkers V75

89

toppston på v75

En tuff duell mellan toppstona Canaka B.F. (bilden) och She Loves You F.I. är att vänta i lördagens gulddivision.Foto av LARS JAKOBSSON

I ena ringhörnan står Solvallas Canaka B.F.
I den andra står hemmahoppet She Loves You F.I.
En duell mellan två av landets bästa ston väntar i lördagens gulddivision.
Dessutom är det jackpot på V75-spelet och en ensam vinnare kan håva in 44 miljoner kronor.

Två åttaåriga ston står i fokus inför lördagens V75-tävlingar på Bergsåker utanför Sundsvall. Trefaldiga miljonären She Loves You F.I. (V75-3) ståtar med två raka segrar sedan hon kom i Robert Berghs träning i höstas.
– Hon har gjort två väldigt fina insatser. Det kanske har varit lite enklare motstånd men sättet hon har gjort det på har varit väldigt övertygande, säger Tobias Eklöf, talesperson för stall Bergh när både chefen och andretränaren Jimmy Jonsson är på filialen i Florida.
– Hon ser fin ut i träningen och hon är allround. Näst senast vann hon från ledningen och senast från tredje par utvändigt, så positionsmässigt fungerar hon överallt. Motståndet är väl inte det allra giftigaste den här gången heller och jag tycker att hon ska vara med i matchen. Men det klart, Canaka B.F. är van hårda gäng och Daniel Redéns Luckycharm Hanover är nog på väg uppåt med två lopp i kroppen efter långt uppehåll. Men vi har bästa utgångsläget och jag tror på bra chans.
She Loves You F.I. har tävlat med skor på hovarna i sina senaste två starter och då det enligt väderprognoserna ska komma mycket snö under veckan och bli riktigt kallt till helgen lär det vara skor som gäller igen.
– Jag tror att det är noll chans att kunna köra barfota på lördag, säger Tobias Eklöf.

”Jäkligt fin i jobben”
Femfaldiga miljonären Canaka B.F. har gått segerlös ur sina sex senaste starter men hon är alltid med långt framme och med två lopp mot tufft motstånd bakom sig pekar formkurvan uppåt.
– Vi valde mellan att starta i Frankrike och det här och vi valde Bergåker. Jag vet inte om den absoluta toppformen sitter där men hon känns jäkligt fin i jobben efter senaste starten och jag tror att formen är ganska bra, säger Reijo Liljendahl.
– Jag tycker att hon har gått bra i de här två starterna som hon har gjort efter uppehållet och den här gången blev väl inte loppet allt för blodigt.
Även Canaka B.F. har tävlat med skor i sina senaste starter.
– Hon är bäst när hon får riktigt med fästa under fötterna. Barfotakörning ger en extra kick men hon funkar bra även med skor.
Kvart över tre på lördag eftermiddag börjar starbilen rulla inför gulddivisionen. Ungefär 2,5 minuter senare vet vi vilket sto som drog det längsta strået. Eller kommer någon av loppets övriga sju hästar att blanda sig i leken? Den som tippar rätt kan bli rikligt belönad. Det är jackpot på V75-spelet och enligt prognosen kommer det att ligga hisnande 44 miljoner kronor i sjurättspotten.

Tobias Eklöf om stall Berghs övriga hästar:
Tangen Didrik (V75-2) är min passhäst. Han har varit närmast obrukad vid segrarna. Jag tycker att han visar rätt inställning och han blir bara bättre och bättre i träningen och ser bara bättre och bättre ut på banan. Nu är det väl innerspåret som kan vara en nackdel, annars tycker jag att han är förstahandsvalet i loppet.
Mockingbird Face (V75-4) såg stark ut i backen i dag (läs måndag). Han är en lite seg typ men han såg spänstig och fin ut. Han är rejäl och tål distansen bra.
Digital Collection (V75-4) såg också väldigt fin ut i backen i dag. Han har bara gått där en gång tidigare men i dag gick han ganska tufft och det gjorde han med bravur. Jag tycker att det ser lovande ut för honom den här gången. Det är lite lurigt var han hamnar från spår sex, om han har kapacitet att komma till ledningen eller om han blir hängande, men med tanke på vad han har gjort tidigare och hur han såg ut i dagens träning är han ett tidigt streck. Jag rankar honom först av våra två i loppet.
Sessan Kimbee (V75-5) är en kapabel märr med struligt humör. Jag tror inte att starten är något problem direkt men hon måste vara på rätt humör. Torbjörn Jansson känner henne och har vunnit med henne tidigare. Skulle det bli ledningen och de får bestämma tempot lite kanske hon kan knipa åt sig segern. Men det är flera bra på tillägg så att hoppas på seger är kanske att hoppas på för mycket.
Geisha Sund (V75-5) fick ett tråkigt läge men har jättefin form. Robert får trolla lite från det läget och försöka stöta ut de andra så att han kan bida sin tid i ryggar. Geisha gör alltid bra ifrån sig när hon får sitta i ryggar till 700 kvar någonstans och vi får hoppas att de andra gör jobbet åt henne. Men skulle det gå långsamt där framme får väl Robert köra fram tidigt. Geisha är nog det hetare budet av våra två i loppet men med tanke på läget skulle jag nog ta med även Sessan på kupongen.
Super Thirst (V75-6) kändes pigg och fin i dagens träning men tolftespår över 1 640 meter i en ganska hård klass gör att vi måste ligga lågt. Kan han vara trea-fyra får vi vara nöjda.
Jethro Tull (V75-7) gjorde ett jättebra lopp senast med smygresa. Han är segstark av sig och ser slagen ut men går hela vägen in i mål. Även han var väldigt fin i backen i dag och på förhand ser det bra ut. Det är svårt att säga hur bra han kan öppna i förhållande till de andra och han kanske kan bli instängd, men formen är bra och jag tycker att man ska ta med honom om man garderar loppet.
Cash’em (V75-7) sköter jag själv om och han känns jättespänstig och fin. Han borde gå framåt med varje lopp nu och bara han kommer till från start borde han räcka till seger i ett sånt här lopp. Det är svårt att veta vilket humör han kommer att vara på bakom startbilen men han har skött sig i två starter i rad och ska nog – peppar, peppar – sköta sig lika bra, om inte bättre, den här gången.

Reijo Liljendahl om Västerbo PayMyDay (V75-6):
– Han har bra form. Han är lite seg i loppen men gör sitt och han gick ganska bra vid segern i onsdags. Jag räknar med att han gör ett bra lopp men mycket beror på spåren över 1 640 meter.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.