On Track Piraten till Frankrike

234

omntrack

Johnny Takter tycker att On Track Piraten är som Usain Bolt.
Efter uppvisningen på Solvalla väntar nu tre starter i Frankrike för Rättvikshästen.
– Vi har bestämt oss för att åka och han startar nästa lördag i Prix du Luxembourg, säger Hans R Strömberg.
On Track Piraten visade i lördags att han är Sveriges bästa häst just nu. Trots avsaknad av lopp i kroppen gav han ett tydligt besked om att segrarna i SM och Müllers Memorial inte var någon tillfällighet. Han bollade med Maharajah och det övriga gänget och tog en imponerande seger i snöyran. Kusken Johnny Takter strödde väldiga lovord i vinnarcirkeln efteråt, och den normalt så försiktige Takter talade redan innan värmningen om för tränaren Hans R Strömberg vad han tycker om hästen.
– Johnny är en riktig sköning, han är lite filosofisk. Han sa innan värmningen att, fan, den här hästen är som Usain Bolt, säger Hans R Strömberg och skrattar.
– Johnny var även lyrisk efter loppet och tyckte att det var en av de bättre hästar han kört. Det var häftigt att höra.
– Det såg lite halvhårt ut 100 kvar men sedan sträckte han på sig och det blev två längder i mål. Det var ungefär samma som på Jägersro när det var jämnt in på upploppet men det blev ändå en och en halv längd i mål. Hästen har blivit mycket starkare och i lördags såg det ut som att han skulle kunna hålla farten ett tag till. Det är en undantagshäst.
Var du överraskad över att han var så bra redan efter uppehållet?
– Ja, lite kanske, men jag fick vinnarkänsla när jag värmde honom. Han var ruggigt fin i värmningen och trots att man kör honom ofta så får man rysningar. Det är något alldeles extra.
Berätta om de kommande planerna. Nu väntar Frankrike och Paris härnäst?
– Ja, hästen ser jättebra ut efteråt och vi har bestämt oss för att åka till Frankrike. Han ska starta nästa lördag i Prix du Luxembourg och han åker på måndag. Sedan har vi planerat in två lopp till, den 20 februari och den 1 mars. Även de två loppen går på Vincennes.
– Det kan ju passa bra att åka nu när vi fick en sådan vinter här hemma. Det blir skönt för honom att slippa tävla på hårda vinterbanor. Hästen har lopp i kroppen vilket bör flytta fram formen ytterligare. Det ska bli spännande och det är klart att man är optimistisk, säger Hans R Strömberg.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Oscarsson med grön jänkare
Nästa artikelInför V75: Noras Bean har aldrig känts bättre

Comments are closed.