Travfesten inleddes med banrekord

22

travfesten axevalla 2015

Banrekord i debuten.
Tvååriga Peak A Boo inledde karriären på bästa sätt när hon blev först att nå vinnarcirkeln i kullen född 2013.

Trippeltravet på Axevalla inleddes på fredagen och som traditionen bjuder fick publiken se en tvååringspremiär med blivande travstjärnor.
Årets vinnare blev dansktränade Peak A Boo som fångade in ledaren Borups Puma i sista stegen över Axevallas långa upplopp. Båda hästarna kom i mål på 1.16,8 och distansen 1 640 meter, voltstart. Segertiden var även banrekord för tvååriga ston.
Kent Friborg chansade invändigt i utgången av slutsvängen med Peak A Boo som fick luckan mitt på upploppet och avgjorde i en stark avslutning. Borups Puma, tränas av Tomas Malmqvist och körd av Björn Goop, kämpade tappert i ledningen och gav sig motvilligt.

Time Machine starkast i styrkeprov
Fredagskvällen bjöd även på ett riktigt styrkeprov över dryga fyra kilometer och det blev till slut enkel seger för storfavoriten Time Machine. Jörgen Westholms sexåring travade 1.15,7 över 4 160 meter, voltstart, och belönades med 100 000 kronor.
Vi noterade även att Johan Untersteiner bjöd på en segergest sedan Boys Going In tagit första segern sedan flytten till Halmstadtränaren. Boys Going In tog tidigt hand om ledningen i ett högklassigt femåringslopp och vann knappt före Call Me Keeper som fick luckan för sent för att hinna fram från rygg ledaren. Favoriten Sauveur blev trea. Segertiden blev 1.12,2/2140 meter. autostart, och även här var förstapriset 100 000 kronor.
– Det här var lite extra skönt. Han kändes väldigt fin under vägen, sa Johan Untersteiner.

Skiljeheat till Jensen
Peter Untersteiner följde sedan upp med Carabinieri som höll för favorittrycket i ett fyraåringslopp. 1.13,1/2 140 meter, autostart, räckte för att säkra förstapriset på 100 000 kronor.
Heatlopp är inte särskilt vanligt men Axevallapubliken fick se två försöksvinnare göra upp i en duell i ett skiljeheat som avslutade tävlingskvällen.
Odin Töll och Encore Zon vann varsitt heat (lopp 3 och lopp 8) och i lopp 14 blev det Encore Zon som drog längsta strået över 1 140 meter, autostart. Segern i skiljeheatet var värd 100 000 kronor och totalt tjänade Flemming Jensens häst 172 500 kronor i kvällens tre lopp.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.