Trippeltrav Axevalla, del 1

27

dd-tips dd-blogg

Dags för Axevallas stora travhelg och det är inte utan att jag är avis på alla som sitter där på campingen och kommer att njuta av fin sport hela helgen. Det finns några riktiga godbitar och givetvis är finalen av Stochampionatet den stora delikatessen. Veijo Heiskanen har i Some Summit ett riktigt järnsto som är och ska vara favorit. Men som vi flera gånger sett så vinner man inte storlopp på beställning och det är inte alltför mycket som får krångla på vägen. Men mer om finalen i del 2 för vi tar det i kronologisk ordning.
Tävlingarna är redan i full gång samtidigt som jag skriver detta och jag tänkte åtminstone lämna ett DD förslag till kvällen. För er som lirar V64 så har jag tidigare vurmat lite för 1 Owen Broline i V64-2 som faktiskt blir favorit denna gången. Han är rask från start och bör ta hand om spets och därifrån ska han slås. Men Lövgrens 7 Bella Bourbon kan bli tuff att stå mot men Owen Broline har lite skalle och ger sig inte så lättvindigt. Får Johan bara bestämma lite så tror jag han kan hålla undan hela vägen. Men någon bra spik som favorit tycker jag kanske inte han är. Ni ska få en riktig stänkare av mig och det är 8 Gert Oleg som är helt ostreckad. Han körs av Sofie Ericsson som jobbar hos Johan Untersteiner och hon ska alltså göra vad hon kan för att spöa chefen 🙂 Med lite flyt så sitter ekipaget i rygg på Owen Broline och dyker luckan upp till slut är det absolut ingen omöjlighet att Gert Oleg skräller. För fyra månader sedan lotsade ”Fia” in Gert Oleg till seger med oddset 56 ggr degen. En liten varning är han allt värd.
V64-4 tror jag 12 Candor Hall vinner. 11 Time Machine tycker jag blir lite väl klar favorit och honom vill jag gardera. 1 Lasken Palema och 9 Linus Wibb för de som letar skrällar.

V64-5/DD-1 är ett femåringslopp och trots tre strykningar så håller loppet fortfarande finfin klass. 1 Call Me Keeper och 2 Sauveur gör upp om det sett till strecken men jag spelar inte utan 8 Rolex Bigi som jag hela tiden trott på. Ett streck för 7 Boys Going In blir det också, delvis med hjärtat. Han är ju otroligt bra när han väl funkar och skulle det stämma här så tror jag han kan överraska. Något av ett lyxstreck.
1 Be Spontaneous i V64-6/DD-2 gillar jag verkligen. Han gjorde det riktigt bra i försöket till Sprintermästaren men gjorde tyvärr bort sig i finalen. Han är nog ännu bättre över medel och löser han bara innerspåret så tror jag han vinner detta. Men jag vill ändå dubbla med Frode Hamres 6 Kapow Hanover som kanske inte fått till det riktigt på slutet. Men duellen mellan honom och Sciacallo O.M på Halmstad i April visar att det är en riktigt fin fyraåring.

OBS! ber om ursäkt för att jag ej fick ut bloggen innan spelstopp för V64. Men jag låter texten ligga kvar ändå.

DD-1: 1,2,7,8
DD-2: 1,6
Min raka DD: 8-1
Dagens Bubblare: 7-6

 

Över till lördagens tävlingar. Dragplåstret för dagen är Gulddivisionen (V75-3) som går över 2640a (stora plus för det, fler lopp över längre distanser). 1 Support Justice ska göra vad han kan för att försvara innerspåret men det lär väl bli problematiskt med tanke på att 4 Truculent är väldigt snabb ut. Men blir han inte fast på innern så kan jag aldrig tänka mig annat än att Takter välvilligt släpper tät när GVG ställer frågan även fast tränare Lars I Nilsson säger att man tänker köra i spets. Skulle Support Justice fastna öppnas loppet upp rejält. Då ska man ej glömma 10 Narold Vox som alltid avslutar bra.
Jag fortsätter jaga 6 Merlin i V75-1. Låter uppåt från stallet och jag tycker absolut han är skrällduglig.
8 Elma Lane i V75-2 gillar jag men stängt spår kan ställa till det. Här gäller det nog att måla på. 1 Queen Snowball är lite bortglömd, kan absolut skrälla. 2 Loke Chibabba och 3 Kicki The Dancer är också klart dugliga outsiders som räknas relativt tidigt.
Egentligen sugen på att spika 1 XLNT Chili Tripel i V75-4 men stall Stenströmer låter såpass nöjda med 2 Ritzo att jag dubblar med honom.
Hur tusan löser man V75-5 som är en spårtrappa för lärlingar? Har man råd streckar man givetvis många men vill man gå lite kort så tycker jag 2 Champ Walk In, 5 Versailles och 6 Cab Hornline i första hand.
I V75-6/DD-1 tar jag en liten rövare och streckar en trio på bakspår. 9 Mr Lindy, 10 Tripolini VP och 11 Ni Talar Bra Latin hoppas jag är de tre som gör upp om segern. Tripolini VP är en kuse jag verkligen gillar och han har en härlig inställning. Men undra om inte Ni Talar Bra Latin är bästa hästen och tuggar ner samtliga till slut. Mr Lindy är fidusen, Walmann låter lite småuppåt tycker jag.
Ni vet att jag har tjatat om 2 Call Me Hanover i V75-7/DD-2 några gånger och jag vill ej ge upp ännu. Otroligt tufft motstånd men han är bra med rätt resa. Senast blev det alltför tufft. Varning! Men 1 Coldtown kan bli svårslagen från spets och han kan vara ett spikförslag. Men som sagt vill jag ta med Call Me Hanover och jag drar även ett streck för 10 Djali Boko. Som de flesta känner till är jag inget fan av Per Nordström men hästen är rätt så bra och det kan bli bra tryck på loppet och då har han en vass avslutning.

DD-1: 9,10,11
DD-2: 1,2,10
Min raka DD: 11-1
Dagens Bubblare: 10-2,10

I lopp 3 på lördagen startar Johan Untersteiner 8 Bacan Degato. Han är inte alls så tokig och ska passas. Är väl risk att han blir ganska betrodd men får man runt 5-6 gånger på honom så kan det absolut vara värt en hundring eller två.

Del 2 som avhandlar söndagens tävlingar kommer under morgondagen 🙂

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.