Två chanser för Hultman inför V75 på Bjerke

352

image-24

Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln senast han körde Queasy.Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stefan Hultman skickar två hästar till Norge och lördagens V75-tävlingar på Bjerke. Två formstarka hästar i Queasy och Diego M.Boko.

Förutom resa och övernattning blir det ny kusk på både Queasy och Diego M.Boko. då ordinarie Örjan Kihlström är upptagen med Commander Crowe, som på lördagen gör karriärens sista start i USA. Stefan Hultman ger istället förtroendet till Sveriges meste kuskchampion (67 titlar), Ulf Ohlsson.
Queasy är först ut och det är sjunde gången Ulf Ohlsson kör den femårige valacken. Ulf Ohlsson har vunnit ett lopp med Queasy och det var senast han körde hästen i början av 2014.
Queasy visade fin form vid överlägsen seger hemma på Solvalla förra onsdagen.
Via hemsidan Travkompaniet.se kommenterar Stefan Hultman lördagens start.
– Queasy (V75-1) har varit riktigt fin länge och jag tycker han levererar varje gång när han får chansen. Han är lite beroende av att få rätt resa och vissa gånger har han blivit fast. Formen är i varje fall på topp men nu har han fått ett elftespår och det är inte bara att kliva runt dem i spåren.
– Vi får hoppas det blir lite körning och får han sin smygare i hårt tempo går han alltid rejält in i mål. Han har form och kapacitet för att sluta långt framme och jag tycker att det är farligt att glömma bort honom. Han kommer att gå med skor runt om och det är en liten nackdel för honom att gå med framskor. Som vanligt blir det ett helstängt huvudlag och jänkarvagn på honom.

Kvar i klass I
Diego M.Boko var med i V75-finalerna i lördags men galopperade bort sina chanser i klass I-finalen. Hästen är kvar i klassen och det blir andra gången i karriären han körs av Ulf Ohlsson.
På stallets hemsida berättar Stefan Hultman.
– Diego M.Boko (V75-4) klarade inte av när Örjan slutade köra på honom senast in i första sväng och då glömde han av sig och galopperade. Han kan vara lite känslig i dessa lägen och speciellt när han går barfota. Han har annars ruggig form och hans näst senaste lopp är nog det bästa han gjort även om han har varit riktigt bra förut också.
– Han öppnar hygglig och denna gång kommer han gå med skor runt om vilket gör honom lite snabbare ut och stabilare. Han har kapacitet som duger och han ska kunna sluta långt framme den här gången. Det blir som tidigare helstängt huvudlag och jänkarvagn på honom.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.