Två fina hästar, två dåliga utgångslägen

124

Två fina hästar, två dåliga utgångslägen

Spår sju med skrällen Spartak Face.
Spår sju med favoriten Toddler.
– Två fina hästar, två dåliga utgångslägen – men med lite flyt kan båda vinna, sammanfattar hemmatränaren Conrad Lugauer lördagens jackpotomgång på Jägersro.

Malmöbanan Jägersro bjuder in till dubbeltrav och derbyfest i helgen med en inledande V75-lördag där 27 miljoner kronor ligger och väntar i sjurättspotten.
Hemmatränaren Conrad Lugauer ställer upp med två hästar. Själv kör han inte alls så betrodde Spartak Face i V75-2. Sonen Marc Elias, 24, får återigen chansen med sexårige Toddler som svarat för flera toppinsatser i år.
Toddler ser ut att bli knapp favorit i bronsdivisionen där det blev ett sjundespår bakom bilen över medeldistans. Senast klev hästen undan på en fin tid från ledningen över 1609 meter på milebanan Tingsryd.
– Han vann mycket lätt. Jag blev lite förvånad att han kunde vara så bra eftersom vi inte hade förberett honom på bästa sätt till det loppet. Han vann på 1.10,6 vilket i mina ögon är det minst en sekund snabbare än på en vanlig bana. Men på det sätt som han gjorde det var jag jättenöjd, säger Conrad Lugauer.
Jägersrotränaren menar att hans hästar normalt inte behöver startas igång. I fallet med Toddler är det dock en stor fördel att han kommer till V75 med ett lopp i kroppen efter två månaders tävlingsfrånvaro.
– För hans del var det faktiskt rätt viktigt med det loppet. Jag tror han är redo att göra en bra insats. I stället för ett helstängt huvudlag får han ett halvstängt norsk nu, vilket gör att han blir lugnare i startmomentet nu när det är 2640 meter. Jag tror att man inte vinner det här loppet från start utan det gör man till slut, säger Conrad Lugauer, som återigen låter sonen Marc Elias ta hand om fartfyllde Toddler.

”Tar inte upp i starten”
Stallets andra häst på V75 är inte lika betrodd. Spartak Face i V75-2, klass II, är bara spelad på sex procent på V75 fredag eftermiddag.
– Toddler har vunnit ett par fina lopp och gjort bra insatser men han behöver acklimatisera sig i V75. Men jag tror att det här loppet blir en bra början.
Det är 1640 meter med autostart som gäller och hästen är vrålsnabb den första biten. Vad säger du?
– Eftersom det blev galopp den första biten på Åby när jag tog upp honom är det ingen mening att göra samma sak igen. Så jag kommer att ladda den första biten och se var vi hamnar. Om vi kommer till spets eller inte är svårt att säga. Men det är en startsnabb häst i alla fall. Vi ändrar inget och kör med skor igen.
Du låter väldigt nöjd med Toddler, känns det som den bättre chansen av de två?
– Nej, skulle jag lyckas komma i ett bra läge med Spartak Face i loppet så har han lika bra chans. Det är två fina hästar, två dåliga utgångslägen – men med lite flyt kan båda vinna.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPetri Puro har heta chanser på V75
Nästa artikelPasi Aikio inför Derbyt 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.