Två miljarder kronor är den högsta utdelningen i bolagets historia

67

Två miljarder kronor är den högsta utdelningen i bolagets historia

Två miljarder kronor.
Så mycket kommer AB Trav och Galopp (ATG) att dela ut till ägarna Svensk Travsport och Svensk Galopp under 2018.
Detta beslöts under tisdagens styrelsemöte i ATG.

– ATG har i dag en stark position på den svenska spelmarknaden. Intresset för spel på hästar har aldrig varit större. Två miljarder kronor är den högsta utdelningen i bolagets historia och en ökning med cirka 25 procent, totalt nästan 400 miljoner, 2018 i jämförelse med 2014, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Dagens beslut ska ses i ljuset av det kraftigt ökade avkastningskravet som Svensk Travsport och Svensk Galopp satte på ATG hösten 2014. I samråd med ledningarna för de största intresseorganisationerna inom trav- och galoppsporten beslöt ägarna att ATGs marknadsinvesteringar skulle öka i syfte att generera en förbättrad marknadsposition och därmed ge ökade intäkter till trav- och galoppsporten.
– Vi är inne på en utmanande och fantastiskt spännande resa. Jag är glad och stolt över alla medarbetare på ATG och alla inom sporten som har bidragit. Vi har i tuff konkurrens med både reglerade och oreglerade bolag vuxit sedan 2014. Detta samtidigt som spel på hästar ur ett globalt perspektiv tappat marknadsandelar. Vårt fokus är att erbjuda våra kunder den mest engagerande spelupplevelsen och mötesplatserna för spel, säger Hasse Skarplöth.

ATG:s balanserade vinstmedel inklusive årets resultat uppgick den sista september 2017 till 587 miljoner kronor. En del av de balanserade vinstmedlen kommer att nyttjas för att genomföra den ökade utdelningen till ägarna under 2018.
– Trots ökade medel till sporten så har vi från början av 2014 ökat de balanserade vinstmedlen med 100 miljoner kronor. Jag lämnar ingen prognos över exakt hur mycket av de balanserade medlen vi behöver nyttja under 2018, men målet är att ATG ska visa fortsatt tillväxt och skapa ökade intäkter även under 2018, säger Hasse Skarplöth.
– Tack vare de investeringar som har gjorts i ATG så har vi i dag en stark position på marknaden, och ser med tillförsikt fram emot den kommande licensmarknaden 2019. Vi kommer att fortsätta investera i verksamheten för att vara redo för den nya spelmarknaden, fortsätter Hasse Skarplöth, vd ATG.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.