Ulf Stenströmer inför V75 Årjäng 12 juli 2014

118

stenstromer

Ulf Stenströmers Bear Dancer tillsammans med Johan Untersteiner.Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Vinterns seger med Noras Bean i Prix de France var en bedrift i sig och till den framgången ska läggas ytterligare ett antal stora segrar. Och vad gäller Ulf Stenströmers meritlista så bättrades den på ytterligare under förra veckans sprintermästarkväll i Halmstad.
– Jag har vunnit några storlopp som smäller lite högre, men det var en otroligt härlig torsdag, man skulle kunna säga att det var den bästa torsdagen i mitt liv, säger Ulf Stenströmer.

Axevallatränaren syftar givetvis på de två segrarna tillsammans med Your Highness och Oliver Kronos där framförallt den sistnämnde känns ruggigt intressant.
– Ingen skugga ska falla över Your Highness som ligger mig otroligt varmt om hjärtat, men jag är beredd att hålla med. Oliver Kronos hade ett rykte om sig att vara bra och jag kan bara instämma. Det verkar vara en grym häst och det jag känner i tömmarna gör att man skulle kunna tro att han hade tre miljoner på kontot.
Faktum är att han bara har knappt 400 000…var ska då detta sluta?
– Ja, det kan man verkligen undra!
– Det är en spännande häst för framtiden, faktiskt den mest spännande som jag har fått in i träning. Han travade inte perfekt senast, men visade prov på sin enorma ”skalle” och till nästa start kommer jag att göra lite korrigeringar, vilket förhoppningsvis ska göra att travet fungerar bättre. Håller han sig bara fräsch och fin har han potential att kliva rakt genom klasserna och jag har tror att det ska bli min nästa stora reklamhäst!
Du nämnde nästa start, var får vi då chansen att se honom?
– Det härliga ägargänget har lagt fram ett förslag gällande ett långlopp under Hugo Åbergs-kvällen där man lockar med 300 000 kronor i förstapris. Men att kliva ut mot stentufft motstånd över tre varv är ingen lek och då jag tror mig ha ett riktigt ”monster” vill jag verkligen vara rädd om honom. Vi får suga på karamellen ett tag till.

”Mer viktiga än överviktiga”
Torsdagen i Halmstad innebar inte bara en dubbelseger till stallet utan också en sulkyseger för Ulf Stenströmer själv då han satte dit Amiral d’Inverne i det så kallade ”tjockisloppet”.
– Jag jobbade för Robert Bergh för många år sedan och det var också hos honom som jag körde mitt första lärlingslopp. Det var en väldigt fin häst att köra och kul att vinna mot kuskar som väl egentligen är mer viktiga än överviktiga, skrattar Stenströmer.

”Intrycket på Bear Dancer gör att jag måste tro mest på honom”
Till lördagens V75-tävlingar på Årjäng selar stallet ut två hästar där Bear Dancer är först ut i den inledande avdelningen.
– Han var senast ute i ett försök till Sprintermästaren och kändes ”tokfin” enligt Uffe som därför chansade och laddade med honom från bakspåret. När han inte fick det grepp som krävdes för att komma ner och istället skulle backa så blev det för mycket med dubbla signaler. Därefter blev det en ny galopp av ren friskhet i sista sväng och han känns verkligen jättefin för dagen.
Bear Dancer har vunnit på 1.12,0 över kort distans från positionen utvändigt ledaren och skulle det bara klaffa från bakspåret låter det positivt gällande segerchansen.
– Jag kommer att låta honom gå med tåskor fram denna gång, vilket gör honom mer stabil. Man är alltid utlämnad till vad övriga hittar på när man startar från ett bakspår, men skulle det bli fart på loppet och om det erbjuds lämpliga ryggar har jag en häst för segerstriden.
Därefter gäller Divas Revansch (V75-2) som Stenströmer visste läget med redan vid anmälning.
– Han är stark och rejäl och bra nog att vinna ett lopp som detta, men är ännu lite strulig av sig och agerar alltför valpigt för att man ska kunna lita på honom fullt ut. Kanske att han borde blivit valack, men vi ger honom chansen ett tag till och hoppas på bättring.
Taktiken?
– Det är alltid tufft att stå med tillägg på snabba sommarbanor och han är heller ingen häst som man kör upp med till dödens och maler ner motståndet. Det får bli till att söka ryggar och låta honom gå sista 600, har det bara varit tempo fram till dess kliver han förbi många upploppet ner. Vi kommer att köra barfota och med ett norskt huvudlag på nytt.
Bästa chansen av dina två på V75?
– Båda är aningen bortlottade, men intrycket på Bear Dancer från senast gör att jag måste tro lite mer på honom.

Tre chanser utanför V75
Ulf Stenströmer har även tre hästar utanför V75-spelet, vilka han kommenterar enligt följande:
Ave Amason (lopp 1) har stått över efter senast och kanske kommer loppet lite väl tidigt. Det är i alla fall en startsnabb och travsäker häst, men hur långt det räcker är svårt att bedöma.
Quadroon (lopp 2) är bättre än någonsin, men dessvärre bortlottad. Dessutom blev det ett väldigt tufft lopp som kanske till och med hade platsat på rikstoton. Min häst har fötter för att gå barfota, men från detta läge blir det till att köra passivt för att sedan ta vad som bjuds.
Piggelina Palema (lopp 13) har visat lite uppryckning i två lopp efter operation. Det är en häst som gör sitt bästa och jag hoppas på ett invändigt lopp för att sedan kunna sluta trea/fyra med klaff.
Avslutningsvis, under fredagen gäller kval till Stochampionatet på din hemmabana Axevalla, men utan någon häst från ditt stall, hur kan det komma sig?
– Jag har inte så många fyraåriga ston, kanske en tre fyra stycken där Network Broline är den bästa. Tyvärr fick hon problem med ett knä och är under uppträning och detta kommer alldeles för tidigt för hennes del. Jag lovar att vi kommer igen nästa år, avslutar Ulf Stenströmer.

Anders Nilsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 11-16 juli 2014 med V75 och V86
Nästa artikelAdrian Kolgjini inför V75 Årjäng 12 juli 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.