Uppladdning

12

dd-tips dd-blogg

Vill inleda med att be om ursäkt för att mitt inlägg inför Derbyt uteblev men dessvärre tröt såväl tid som energi och därför har det också dröjt några dagar längre än vad som var tänkt innan mitt nästa inlägg här. Så där blir det ibland och jag är väl medveten om att det varken var första gången eller sista gången. Ambitionen är ju att försöka ha någorlunda regelbundna inlägg men jag kan aldrig tänka mig att jag är ensam om att ha kortsiktiga ambitioner som inte alltid uppnås. Men som tur är så reser man sig igen 🙂
Jag var på Jägersro under Derbysöndagen och det var faktiskt mitt första besök på banan. Tyvärr så ser man ju inte så värst bra från publikplats då galoppbanan ligger mellan och det störde mig faktiskt en del, tycker man tappar en del av känslan. Och knatar man med hästskötarna till deras plats från stallbacken så kommer man visserligen mycket närmare banan men det är ingen vidare bra vinkel att se från. De flesta känner nog till att de står i första sväng efter mållinjen och att försöka lista ut vem som vinner eller jobba in sin häst där är ganska hopplöst. Och i vanlig ordning så är käket på tok för dyrt. Jag var på stallfiket och åt en dagens och köpte en flaska vatten. För det fick jag böta 122:- om jag inte minns fel, rena rånet. Då var det mycket trevligare att gå över till publikplats och ta sig bort till huvudentrén där det stod lite sköna vagnar med langos, churros och lite grillat. Jag hade tyvärr ätit ganska nyligen då innan jag upptäckte dom men det fick bli några churros med mjukglass 😛 50 riksdaler kostade det men det tyckte jag helt klart var en betydligt mer prisvärd matupplevelse. Vad gäller maten så har banorna mycket att jobba på där. Har hört mycket positivt om Sundbyholmstravet (Eskilstuna) vad gäller maten och dit hoppas jag kunna ta mig snart och testa 🙂 Men för att återgå till Jägersro och Derbysöndagen så tycker jag det var klart positivt att ha rullat in några sådana vagnar med sjysst snabbmat (typ som det är på marknader och tivoli) till en rimlig peng så plus där till Jägersro. Nu testade ju visserligen jag bara dessertalternativet men det andra såg trevligt ut och var inte överdrivet dyrt.
När vi ändå är inne på Jägersro så är det ju tävlingar där ikväll. Jag har inte läst på men lirar ni V5 så lira inte utan 9 Whats Going On i V5-4. Han gjorde det bra senast och hade då inte startat på en månad. Nu är det väl ingen som missat att stall Johan Untersteiner håller fin form och jag är inne på att Whats Going On rundar det här gänget om han bara travar hela vägen. Jag tänker spela tvilling med honom som u-häst mot 8 Bubba Degato och 11 Ready After, borde bli fint odds. 2 Casa Roma i V5-2 var man nöjd med senast och det känns som att hon kanske är lite på G. Värd ett streck! 5 Eder Bob i V5-5 har haft en del oflyt senast tiden, inte minst med spåren. Nu är det framspår och han är rätt så bra med från start, bör vara med i segerstriden. Men ganska bra motstånd och ingen spik för mig denna gången. Jag hade målat på och inte spelat utan 8 Rajah Press som var positiv tvåa senast.

Men nu till det viktiga i detta inlägg och det handlar om uttagningarna till Svenskt Travoaks som körs imorgon tillsammans med uttagningarna till Svenskt Travkriterium. Men kriteriet tar jag i en eget inlägg som kommer senare ikväll eller imorgon.
Jag har rankat 1-5 i uttagningsloppen och därmed fått fram de som JAG tror går vidare till finalen. Ettan och tvåan i mål är det som går vidare. Vi kör på direkt.

Lopp 4: 6 High Expectation – 7 Swiss Account – 9 Mad Diva – 4 Dream Babe – 1 Verna Lee Zet
Lopp 5: 7 Tunika – 10 Angel Rain – 1 Pasithea Face – 4 Time Is Money – 11 Global Supremacy
Lopp 6: 5 Tough Cookie – 6 Facile Boko – 8 Flyer Boshoeve – 1 Salma Silvio – 2 Fire Hooves
Lopp 11: 8 Cayenne Ovel – 10 Far Far Away – 1 Princess Face – 3 Time For Muscles – 6 MT Klara
Lopp 12: 11 Creme de la Creme – 4 Miss Montechristo – 6 In Toto Sund – 5 Spoil Me – 12 Dirty Dancing In
Lopp 15: 3 Shes From Above – 12 Come And See – 6 Trading – 8 Fury Heart – 1 Hankypanky Frances

Som ni ser har jag kanske tippat lite med hjärtat också 🙂 men det behöver inte vara fel. Jag är mycket spänd på uttagningarna, tror det kommer bli mycket bra. Treåringskullarna är väldigt starka! Det är ju givetvis svårt att gå mot Tunika och Creme de la Creme om man redan nu ska försöka tippa en vinnare av Svenskt Travoaks men jag måste säga att Cayenne Ovel ser mycket fin ut och det senaste loppet hon gjorde imponerade lite på mig, på sättet hon avgör. Tufft läge dock men jag tror att Kihlström löser det där. Cayenne Ovel är min tidiga ”skrällvinnare”.

Avslutar med att skryta lite om mitt facit som vikarierande hästskötare. 50% seger ståtar jag med. Två utselningar, 1 vinst. För en vecka sedan selade jag ut debutanten Delicious Grim på Halmstadtravet och det blev en enkel seger på 1.16,8/2140 volt. Det finns lite att slipa på men det finns nog fin utveckling i Delicious Grim vars mamma Green Apple har lämnat både Arom Grim och Bailey Sweet Grim.

Håll utkik efter nytt inlägg snart 🙂

 

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.