Lome Brage borde leda länge

39

image-15

Vilken häst tar ledningen i kallblodsloppet på V75 på lördag?
Inget snack – norske Lome Brage brukar vara som en oljad blixt.
– Han borde leda det här loppet länge, säger kusken Per Oleg Midtfjeld inför helgens holmgång i Unionstravet på Färjestadstravet.

För tionde året bjuder travbanan i Karlstad på lördag in till Unionstravet – landskampen i trav mellan Sverige och Norge.
Sverige brukar ta hem matchen i antal segrar men faktum är att det ser väldigt bra ut för Norges vidkommande det här året.
Norskt i topp lär det enligt förhandstipsen i alla fall bli i Unionskampen (V75-5), kallblodens lopp med 300 000 kronor till vinnaren, där Tekno Odin och Lome Brage höjer sig klart över mängden.
Öystein Tjomslands Tekno Odin har tjänat drygt sju (!) miljoner mer än Lome Brage men ligger faktiskt kraftigt på minussidan i inbördes möten med sin landsman.
På lördag har åttaårige Lome Brage också fördel av läget.
– Vi har spår fyra och Tekno Odin bakspår, så på så sätt ser det bra ut. Han har slagit Tekno Odin förr och jag tror att han kan göra det igen. Tjomslands häst är dock alltid en tuff konkurrent när den har bra dagar. Men den jag kör är bra också och jag känner mig inte slagen på förhand, säger Per Oleg Midtfjeld, ordinarie kusk bakom den amatörtränade åttaårige hingsten.

Saknade kallblodstoppar
Svenske Månprinsen A.M. och norska Lannem Silje saknas i kallblodslandskampen på lördag.
Ken Karlsson, chef på Färjestadstravet:
– Tyvärr fick Månprinsen stå över eftersom han inte gillar att resa. Däremot är vi glada över att ha Lannem Silje på plats. Hennes tränare valde ett stolopp utanför V75-kupongen i stället (lopp 4), en enklare uppgift. Lite synd då hon naturligtvis hade hört hemma i Unionskampen hon också.

Höll Silje bakom sig
Med de två giganterna ute ur leken tar ett par av kallblodsvärldens andra toppar plats på scenen på lördag.
Lome Brage har slagits i eliten sedan sexåringssäsongen. Det stora genombrottet kom i juni i år då han höll Lannem Silje bakom sig i Alm Svartens Hederslopp på Bjerke.
Den gången fick startblixten Lome Brage massage av utvändige Tekno Odin som gav upp i den sista kurvan. Bakom hade Lannem Silje fått smyga med och spara sig, men Per Oleg Midtfjelds häst bara skulle vara först den här dagen och var en halv längd före drottningen på topptiden 1.19,6 över 1609 meter, autostart.
– Det var riktigt duktigt gjort att kunna svara henne till slut efter den tryckaren under loppet. Lome Brage är bra då han är i ordning och börjar närma sig toppform igen, säger Per Oleg Midtfjeld

Lome Brage var chanslös i näst sista starten och hade helt tomt i tanken. Det var NM för Kallblod.
– Han var väldigt fin i söndagens lopp och går helt säkert fram med det loppet i kroppen. Så jag tror att jag har en häst som är ganska nära toppform nu.
Det handlar om en mycket kvick häst. Med autostart och framspår på lördag bär det väl iväg till ledningen igen?
– Ja, han är väldigt startsnabb och kommer troligen att få täten. Han går med skor och öppet huvudlag som han gjort på slutet och han är bra med det. Tekno Odin är tuff och kommer säkert att vara bättre på lördag än i söndagsstarten men det borde vara bra chans till segern ändå.
Hur länge leder han…hela vägen?
– Det kan bli så, ja, säger Per Oleg Midtfjeld.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.