Uppohoppa jagar tredje raka segern

235

Uppohoppa jagar tredje raka segern

Pasi Aikios stall har bländande form.
På lördag kan framgångarna bli fler när Uppohoppa jagar tredje raka segern.
– Om det inte häxar för mycket kan det gott och väl räcka ända fram, säger Pasi Aikio inför V75-finalen i bronsdivisionen på Åbytravet.

Med nästan fem månader kvar av året har Pasi Aikio snart passerat fjolårets siffror i inkörda pengar – på färre än hälften så många starter. Segerprocenten är just nu 21.
– Det är kanon. Hästarna har fått varit friska och det hänger mycket på det. Vi har varit i en generationsväxling och i år har vi haft treåringar som tävlat, det hade vi inte förra året, och det har sett bra ut, säger Solvallatränaren.
Som kusk har det också gått strålande för Pasi Aikio. Han har redan kört in mer pengar än i fjol och har en segerprocent på 19. Den senaste triumfen togs tillsammans med Adorable Lady i Breeders’ Crown-försöket på Mantorp förra veckan. Samma dag kvalade även Alone in till semifinalen genom att vara tvåa i sitt försök.
– Vi har några fina hästar och har vi tur kan de vara med i några större sammanhang och tävla om fina pengar. Det ser bra ut inför hösten och både Alone och Adorable Lady kan glimma till då, konstaterar Pasi Aikio som i dag (tisdag) dessutom ska se stallets stjärna Who’s Who göra comeback på Solvalla efter vila.

Ytterligare en formstark stjärna
Uppohoppa
(V75-6) gör det inte sämre än sina stallkamrater. Femåringen vinner var fjärde start och har nu två raka i bagaget. Två insatser som verkligen visat bredden på hans kapacitet. Näst senast blev det spets och slut medan det förra gången blev en betydligt tuffare resa från åttondespår. Uppohoppa satt längst bak i kön men rundade hela fältet via tredje- och fjärdespår sista 800 metrarna.
– Han har ju varit riktigt bra i de senaste starterna. Han hade tagit det lite lugnt innan senast, vi har siktat på finalen, så han har säkert gått framåt med det loppet, säger Pasi Aikio som inte överraskats av prestationerna.
– Det är en bra häst i grunden så jag är inte ett dugg förvånad. Han har visat stort kunnande, inte minst förra året och i år tycker jag att han har mognat och hållit sig bättre i hull.

”Trivs bäst i ledningen”
På lördag är det så dags för bronsdivisionens final på Åbytravet. Den här gången kör Pasi Aikio själv och Uppohoppa har fått ett ypperligt utgångsläge med andraspår.
– Spåret är bra och han är hyfsad ut och bör hamna bra till. Han är inte speciellt svårkörd och sköter det mesta själv. Han tar i lagom från start och kommer nog svara så gott det går. Han trivs bäst i ledningen så det är klart att det är att föredra, vi gör ett försök i alla fall, resonerar kusken och tränaren och tillägger:
– Den här gången tar vi av framskorna, i övrigt kör vi med samma – norskt huvudlag och jänkarvagn.
Hur långt kan det räcka med tanke på motståndet?
– Motståndet är bra och jämnt men jag tycker att han är en av de som ska vara med där framme. Om det inte häxar för mycket kan det gott och väl räcka ända fram. Bland de tre tycker jag i alla fall att han ska vara normalt sett.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.