V75-finaler Solvalla 2/4-2016

74

V75TIPSET

Det är alltid en lite speciell känsla när det vankas V75-finaler. Man vet att det är bra klass och man kan nästan vara säker på att det blir bra race även om det givetvis finns undantag och sömnpiller även under finalracen. Nu märker man att det börjar närma sig storloppssäsongen i Norden då flera av elithästarna varit ute och luftat sig. Imorgon får vi den första kvalificerade deltagaren till Olympiatravet som får göra BBS Sugarlight (vann förra året) och Your Highness (tränas i Frankrike av Fabrice Souloy och har fått ett wildcard) sällskap.
På måndag får vi travnördar också gnugga händerna då Kjell P Dahlströms Minne ska avgöras. Det är inte den bästa upplagan av det loppet men ändock mycket spännande. Volstead får gälla som favorit för min del, han var riktigt bra förra året. Då slog han, som fyraåring, bl.a. Candor Hall och Spring Erom. Snacket efteråt handlade dock om styrningen från stallkamraten Nato Dream med tränare Melander (och ägare till både Nato Dream och Volstead) i sulkyn. Men det gamla grollet ska vi inte dra upp.
Kollar ni förresten några lopp under måndagskvällen så missa inte lopp 6. Ett litet fält och endast 35.000 i första så det lär knappast bli full gasning men det är bra hästar och framförallt Nadal Broline tror jag kommer skörda framgångar under året.

V75-1: Vi inleder finalomgången med stoeliten, Pixies lopp. 2 Donna di Quattro blir favorit vilket är helt rätt. Hon har spetsläge och bevisad toppform. Svårslagen. De givna utmanarna heter 6 Fleetfoot Hanover och 11 Windy Ways. Fleetfoot Hanover lär väl få harva utvändigt om PU laddar från start men denna gången är jag faktiskt inne på att hon kan ta ner Donna di Quattro från den positionen. Nu är det garanterat många som minns att jag senast när de två möttes sa precis tvärtom och jag förstår att det låter ganska tokigt (kan själv tycka att det låter knasigt :)). Det är kort distans nu och jag räknar dessutom med att man rycker skorna på Fleetfoot Hanover (ingen bekräftad info dock) och över den korta häcken tror jag hon kan slå favoriten även om det blir den tunga vägen. Senast underpresterade Fleetfoot Hanover och var inte helt kurant. Hon är en mycket vass sprinter och jag ger henne tipset.
Jag vågar dock inte lira utan Windy Ways. Det låter som att hon kommer tävla utan skor och det är ett stort plus. Redén låter uppåt och inte alls uppgiven trots läget. Lär flyga lågt sista biten och är det lite mjölksyra där framme kan hon slå av dom på linjen.

V75-2: 5 Fridericus var riktigt bra senast på Momarken när han hann fram till seger via en vass avslutning. Blir favorit här men jag köper inte det rätt av. 2 Augustus F är snabb ut och inte så tokig. Borde köras i spets och han kommer säkert hålla en bra bit. 7 Finish Future var fin vid segern men sämre läge och det faktum att Jorma Kontio sitter upp gör att han hamnar utanför. Givetvis är Jorma en av världens främsta kuskar men om jag inte har missuppfattat så väntar han faktiskt på årets första V75-seger…
11 Scellino Luis är en favorithäst för mig. Jag har sagt länge att han kommer kuta rätt upp i klasserna och nu är han en finalseger från gulddivisionen. Jag kommer ge honom tipset väl medveten om att det är många att runda.
Sista strecket går till en hederskille. 1 West Wing är inte så tokig från start och borde få en bra resa. Formen är god och jag fick äran att köra det sista jobbet med honom igår. Han lekte sig uppför en något tung backe och när vi kom in i stallet såg det ut som att han varit ute på en promenad. Han är en av de som kan skrälla om det stämmer. Det som oroar är att hans facit på Solvalla är uselt och att han är lite nervös. Jag hoppas att hans grymma skötare håller honom så lugn hon kan och att han får knäcka Vallaspöket.

V75-3: Guldfinalen har samlat ett intressant fält och vem som sitter i spets är inte helt lätt att reda ut. Jag tror att 3 Spring Erom kan lägga iväg lite från start men om 6 Nothing But Class laddas så tror jag han kan överrumpla Spring Erom. Även 1 Francais du Gull och 2 Highspeed Call är raska och kan blanda sig i men de är knappast intresserad av spets utan släpper. Skulle Nothing But Class hinna först så är det väl inte helt otänkbart att stallkamraten 4 Dreams Take Time får överta vilket är min teori. Han får också tipset även om det är bjuds på riktigt tufft motstånd från 7 Alfas Da Vinci och 10 On Track Piraten. Båda dessa är väldigt starka till slut och lär båda två komma med varsin kraftig slutspurt. Men jag tror inte de når Dreams Take Time som jag tror PU är väldigt nöjd med. Jag drar till med en spik!
Bakom de tre främst streckade är Spring Erom en tidig utmanare. Han har knallform och det är fantastiskt att se en elvaårig häst tävla och se ut på det sätt som han gör. Stor eloge till Dan Widegren som fått honom i det skicket.
Vill även nämna 11 Ed You som säkert blir helt bortglömd denna gången. Senast fick han aldrig chansen bakom bilen då han gjorde bort sig med galopp. Det borde varit omstart i det loppet men om det påverkat Ed You kan man omöjligtvis säga. Blir det tufft tempo så har han en pollett till slut. Platslir.

V75-4: Tamla Celebers lopp kallar man detta Diamantstoets final. 4 Marta Chip blir favorit och tränare Puro låter väldigt nöjd. Men att hon bara ska ställa ut skorna här och städa av motståndet tror jag inte på. Jag vill måla på. 1 New Future fick ett omöjligt lopp senast men hängde ändå med in i mål och knep en fjärdeplats. Givet streck för mig.
3 Noomi Skift vann ganska enkelt senast från ledningen och den rejäla damen såg fin ut. Reder hon bara ut voltstart och kommer till så tror jag hon är långt fram.
6 Tellmewhattodo får Örjan Kihlström i jollen när Jim Oscarsson petar sig själv. Från springspår kan det bli en bra start och hon är inte så tokig. Stämmer det lite på vägen (det brukar ju göra det för Kihlis…) så kan hon absolut överraska.
7 Panz Doubletrouble tycker jag gjorde ett bra lopp senast. Träffar Tommy ”Zacke” Zackrisson springspåret så kan ekipaget få en fin resa. Skrällduglig.
9 Storm Cloud vann på en vass tid senast. Smygresa här och tufft tempo i loppet, då kan det bli en repris.
10 Lovely Sky blir kanske lite väl betrodd för att passa mig men hon är bra och får ett streck. Tycker dock att hon blir lite överstreckad.
11 Ladyofthelake har gjort många bra lopp och fått många tuffa lopp. Hon verkar dock inte tagit alltför hårt stryk av det och kuskens V75-form är det inget fel på. Skrällduglig.
12 Diora Sound trodde jag en del på näst senast och hon gjorde mig kanske lite besviken men det var tufft tempo. Nu ser hon ut att bli totalt bortglömd men hon ska definitivt passas. Senast kördes hon ganska försiktigt och avslutade ok men inte mer till andraplatsen. Jag tror hon ska ha ryggar att gå i så långt som möjligt för jag får känslan att hon inte är den tuffaste till slut.
Sista strecket till 14 Play It Diablo som jag inte vill släppa ännu. Kom aldrig till senast men såg ok ut. Lite flyt på vägen här så kan hon få en välförtjänt seger.

V75-5: 1 Bravo Navaronne borde kunna ta hand om spets och han är gynnad av att springa på innerspår. Senast var han inte helt körbar över upploppet men höll ihop till andraplatsen.
2 Pascha Tilly blir jämnt streckad med Bravo Navaronne och 3 Frankie Brodde. Kan inte riktigt förstå det. Jag är inte imponerad. Den tar jag bort.
Frankie Brodde var bra vid segern men det blir tufft att nå spets denna gången och jag tror inte så mycket på honom denna gången.
Mitt drag i loppet och i omgången är 4 Reorder. Näst senast avslutade han bra bakom 8 Bottnas Commandeur och senast fick han en klassisk preparestyrning. Såg riktigt fin ut och jag får en grym känsla för att han kan överraska här. Den modige chansspikar, är själv inne på att göra så. Den något mer modeste liraren dubblar med 11 Diotima F som är riktigt bra och dessutom Takters val i loppet (fick garanterat förfrågan om att köra Bottnas Commandeur).
Jag vill även dra ett streck för 9 Dolce Vici med Johan Untersteiner i vagnen igen. Hästen var riktigt bra för tre starter sedan med Johan i vagnen och nu har de fått ett fint smygläge. Toppform och lite chans till tryck där framme, då kommer de med en tuff avslutning.
Har man råd med fler streck lägger man till 1 Bravo Navaronne och 3 Frankie Brodde.

V75-6: 1 Blue Star Champion ser ut att bli favorit i loppet men han är inte speciellt snabb ut och motståndet skärps nu. Schas säger jag. 2 The True F. är snabb ut och jag tror han körs där igen. Men jag litar inte på att han håller hela vägen och jag vill ha med sex motbud. 3 Cash Lane trodde jag mycket på senast men han var inte så bäst då. Hoppas han får en bättre resa denna gången, då kan han skrälla.
4 Springover låter Lövgren nöjd med och han är en av flera som kan vinna.
5 Protector är PU:s val och en hetare chans säger han. Ok från start och får han en bra resa i andraspår så kan han nog kliva på och ta ner många till slut.
7 Juvels Boy var grym senast på Momarken och trots det usla spåret måste han räknas här.
9 Merry Broline låter tränare Salmela uppåt på och menar på att blir tempot tufft så kommer han fälla många till slut. Smygläge och en skrällvarning.
12 Dizzy River har nog gett både tränare, skötare och lirare gråa hår. Det är en speciell herre som gör lite som han vill emellanåt. Sköter han sig så är han med på linjen men han har en kritisk punkt framförallt i sista sväng och det är inget plus om han får harva ute i spåren sista varvet.

V75-7: Bronsfinalen avslutar omgången och här tänker jag göra som många andra och spika 9 Michelangelo Ås. Delvis för att jag inte har råd att gardera men mest för att det är en grym häst som jag tror rundar till seger relativt enkelt. Känslan säger att de kommer köra hyfsat tufft där framme. 1 Hero Sjöhammar kanske kan ta mot 3 Orakel Face en bit men Takter lär inte ta upp.
6 Shogun DK tror jag Christoffer Eriksson kommer köra offensivt med. Han kan göra grovjobbet utvändigt om Orakel Face och helt överraskad blir jag inte om han lämnar honom på upploppet. Men jag tror inte någon av dom står mot Michelangelo Ås.
De som kan få loppet är Hero Sjöhammar, 2 Bartender In, 4 Hertig Shim och 5 Panoramic. Av dessa tror jag allra mest på Bartender In som har riktigt bra form och ett fint läge. Han kan nog bärga en plats bland de tre om det stämmer lite. Har favoriten en sämre dag kan Bartender In vinna.
Vill även nämna 8 Ochongo Face som har gjort några riktigt vassa insatser. Han ska till Frankrike och Fabrice Souloy vilket är riktigt spännande. Tror detta är sista starten i Lindegrens regi. Mycket stark kuse som inte alls är borta.

 

Systemet
V75-1: 2,6,11
V75-2: 1,2,5,11
V75-3: 4 Dreams Take Time
V75-4: 1,3,4,6,7,9,10,11,12,14
V75-5: 4,9,11
V75-6: 2,3,4,5,7,9,12
V75-7: 9 Michelangelo Ås
2520 rader/1260:- (spikar man även 4 Reorder i V75-5 blir systemet på 840 rader/420:-
är man inte fullt så modig så kan man välja att antingen spika 6 Fleetfoot Hanover i V75-1 alternativt låsa loppet med 2 Donna di Quattro och 6 Fleetfoot Hanover. Vid lås blir systemet på 1680 rader/840:-)

 

Dagens Dubbel
DD-1: 2,3,7,12
DD-2: 9 Michelangelo Ås
Min raka DD: 12-9
Dagens Bubbel: 3-9

 

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.