V75 System och intervju inför Årjäng 15 juli

512

v75 system

V75 System från Alltomtrav

1: 1 Some Summit (2, 3)
2: 1, 4, 6, 8, 10, 12 (9, 2)
3: 12 Pave Faks (9, 8)
4: 4 Charlie Mearas (1, 8)
5: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 12 (3, 8)
6: 3, 10 (5, 8)
7: 1, 3, 6, 8, 10 (2, 9)

INTERVJU FRÅN KANAL 75

Propulsion är favorit i Årjängs Stora Sprinterlopp.
Men Reijo Liljendahl varnar för Nadal Broline som har läge att ta revansch från senaste starten.
– Han hade lite småkrångel i halsen i Boden. Nu är han fin igen och borde ha viss vinstchans, säger Reijo.

I lördagens jackpotomgång i Årjäng, där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner enbart på sju rätt, är kryddan Årjängs Stora Sprinterlopp med 600 000 kronor i förstapris. Vinnaren får även en plats i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 25 juli. Klar favorit är Daniel Redéns Propulsion trots spår åtta bakom bilen. Bakom honom är det öppet och flera tänkbara segerkandidater som kan utmana. En av dem är Nadal Broline som inte har fått till det på slutet när han stångats mot eliten. Han har på intet sätt varit dålig, tvärtom, men efter den imponerande årsdebuten när han flög fram till seger var han därefter femma i finalen av Olympiatravet, tvåa i Copenhagen Cup och senast fyra i Norrbottens Stora Pris.
– Nadal Broline (V75-7) var inte som bäst uppe i Boden. Han hade lite småkrångel med halsen och är lite känslig när det är fuktig luft. Han fick en perfekt löpning och borde ha varit bättre, även om han avslutade via tredjespår och blev fyra. I normala fall hade man kanske tyckt att han var bra men jag har så höga krav på den här hästen, säger Reijo Liljendahl.
– Men nu verkar han fin igen och jag har kört jobb med honom i dag (torsdag) och det var bra. Hästen är pigg och glad och jag tror att han är i bra form.

”Körde som en bandit”

Vad säger du om Nadals Brolines lopp efter den fantastiska årsdebuten?
– Han har inte riktigt fått till det som jag önskat eftersom jag vet vilken kapacitet han besitter. I Köpenhamn passade inte banan honom. Den var lite lös och han kräver bra fäste för att kunna prestera på topp. Sedan gick han jättebra i Olympiatravet där han blev överfallen i ledningen av en fransman som körde som en riktig bandit.
– Så är det varmt väder på lördag och en fin sommarbana i Årjäng kommer han att prestera bra, menar Reijo.

”Har bra feeling för honom”
Distansen i lördagens gulddivision är 1640 meter och Nadal Broline har bara gjort två starter över kort distans i hela sin karriär. Han var först tvåa i Halmstad för tre år sedan och i fjol vann han guldloppet under derbyhelgen på Jägersro på tiden 1.10,1.
– Han är kvick i benen och har inga problem med distansen. Han har haft turen att få ett bra läge samtidigt som Propulsion har ett dåligt utgångsläge. Skulle det krångla för honom därifrån och det klaffar för min häst så borde han ha viss vinstchans. Jag har bra feeling för honom och det blir fortsatt barfota runt om, helstängt huvudlag och Spydervagn.
Du har även med Nakoda Goj i V75 på lördag. Chanserna där?
– Nakoda Goj (V75-5) 
galopperade bort en tredjeplats i V75 näst senast. Gången efter var han tvåa i Bollnäs och gjorde det bra. Då gick han med skor men nu blir det barfota runt om. Jag hoppas att han funkar bättre den här gången än senast han var med på V75. Men det tror jag att han gör också, säger Reijo Liljendahl.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet