V86 Tips inför Solvalla/Åby 7 september 2022

94

tipsaren spelguiden v86

Tips + Intervju i samarbete med SPELGUIDEN AB och ALLTOMTRAV.INFO!

V86-1 ÅBY: 1 LARADJA VRIJTHOUT har vid upprepade tillfällen vi- sat att han bara går i ledningen, och från den positionen biter ifrån sig som en tiger. Här är utgångsläget minst sagt optimalt och vi har svårt att se något annat än spets och slut. Bra spik att inleda med!
RANKING: A: 1 B: 7-5-2-8-3-9 C: 6-4

V86-2 SOLVALLA: Vi fortsätter på den inslagna vägen med spikar. 3 JOHN KING BOKO möter ett ganska skralt gäng och har sett allt fina- re i regi Nurmos. Har haft idel svåra lägen i sina senaste starter och här ser det minst sagt bättre ut. Offensivt och i täten tidigt? Singlas!
RANKING: A: 3 B: 2-1-7-9-4 C: 5-10-8-6

V86-3 ÅBY: 3 ALWAYS FACE fick ett mycket tungt lopp senast och höll ändå berömvärt till fjärdeplatsen. Hade två raka segrar i somras och här är nog Ohlsson sugen på att testa mot täten. Räknas tidigt! 11 ABERDEEN FACE spurtade vasst till tredjeplatsen näst senast och var tvåa efter galopp i sin senaste start. Det är med andra ord inget fel på formen och hästen är snart värd en seger. Distansgynnad!
RANKING: A: 3-11 B: 1-4-9-5-7-2-8-10 C: 12-6

V86-4 SOLVALLA: 7 INVADER AM ställdes det en del förhoppningar på senast men då blev det lite för tufft. Nu ser det enklare ut emot igen och hästen har sin startsnabbhet att tillgå. Blåser hela vägen till front? RANKING: A: 7-4 B: 5-1-2 C: 3-6

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

Dags för V86! Vårt favoritspel där vi delat ut flest andelsvinster! Köp dina andelar hos https://atg.se/cigarrmagasinet

Ska någon eller några av våra duktiga spelläggare slå till igen? Det kanske är dags nu! Det där med form, flyt och vinster går fram och tillbaka mellan våra spelläggare och alla varit med och bidragit till att vi delat ut så mycket andelsvinster på V86!

INTERVJU MED KAJ P JUSSILA INFÖR V86

Kanal 75/Alltomtrav

Lukaku di Quattro är snabb både bakom bil och i voltstart.
Kai P Jussilas fyraåring har haft lekstuga vid sina segrar från ledningen och har begåvats med bästa läget i onsdagens V86®.
– Det blev ett litet glädjeskutt när jag såg att vi fick spår ett!

Under hösten förra året lämnade Veijo Heiskanen Åby och flyttade hem till Finland och blev tränare i Helsingfors
Kai P Jussila köpte en av hästarna som inte kom med i flytten. Solvallatränaren har inte ångrat sitt drag. Lukaku di Quattro, i dag fyra år, har gjort bra ifrån sig och har en del utveckling kvar i sig.
Men det var först i den tionde och elfte starten segrarna kom i den nya regin. Lukaku di Quattro var bra även vid andraplatsen senast bakom segerrike Kapten Brodde.
I V86-6 på Solvalla på onsdag har Lukaku di Quattro innerspåret bakom bilen i ett fyraåringslopp.
– Om jag inte missminner mig är det ingen som tagit en längd på honom från utsidan bakom bilen, och spår ett på Solvalla är ju bra. Så det blev ett litet glädjeskutt när jag såg att vi fick spår ett. Han är naturligt startsnabb, säger tränaren Kai P Jussila.
Jussila var tidigare unghästansvarig hos Timo Nurmos och höll till i Taxinge inte långt från Södertälje. Som egen tränare har han fortsatt i stallet i Taxinge.
Det tog ett tag innan Jussila kunde komma överens med Lukaku di Quattro.
– Han är lynnig och egensinnig och kan springa ut från banan under värmning och så vidare. Ja, hästen är inte enkel att ha med att göra med och jag vet också att han var riktigt busig hos Veijo, säger han.
Jussila och den lynnige har hittat varandra nu. Åtminstone tror tränaren det.
I sommar tog valacken sina två första segrar för Solvallatränaren, överlägsna triumfer från ledningen.
– Jo, jag tror att jag har nyckeln nu. Vi har kommit i harmoni här hemma, så mycket som en sådan häst kan i alla fall. Och han mår ju som en prins. Jag vill säga att vi känner varandra väldigt bra nu och att det börjat kännas bra mycket bättre på slutet.
Det verkar inte finnas något att fundera på i V86-6 på onsdag från innerspåret?
– Nej, ledningen är hans bästa position. Det är naturligt och bra. Men han fungerar i ryggar också som vi fick i den senaste starten för tre veckor sedan på Solvalla.
Den gången valde du att släppa när Örjan Kihlström kom farande med Kapten Brodde efter den första kurvan den gången och det slutade med en andraplats bakom denne. Taktikvalet?
– Jag hade respekt för Kapten Brodde, jag har ju tränat hästen när jag jobbade hos Timo Nurmos och visste vad jag hade på utsidan. Sedan ville jag inte ha honom pullande på utsidan och kanske släppa in de andra. Jag släppte och tempot blev inte så hårt och Kapten Brodde kunde sprinta undan med oss på samma tid i mål. Min var fin då så jag var jättenöjd med andraplatsen också, säger Kai P Jussila.
Vad säger du till spelarna?
– Att det bara är att strecka honom. Han känns fortsatt otroligt fin i träningen så jag är väldigt nöjd med hästen. Vi ändringar ingenting jämfört med de tre senaste starterna och fortsätter också med rycktussar som vi inte vågat prova tidigare på honom men som blivit en väldigt positiv grej. Som sagt så var det jättetacksamt att han fick spår ett bakom bilen, då har jag ju bra chans att hålla ut de andra. Han har fin teknik och är väldigt snabb i benen första biten.
– Vi har ett lopp i sikte nu som ska bli nästa start om han kommer med, Walter Lundbergs Memorial under kriteriehelgen över tre kilometer. Vi får se om poängen räcker…det vore bra att samla lite mer poäng här så att han kommer med under kriteriehelgen. Tre kilometer tror jag ska passa eftersom han är väldigt allround och har förmåga att slappna av under loppen.

Fotnot: På onsdag är Xpresstrav som gäller för V86. Första start 20.30. Solvalla delar omgången med Åby.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.