Vad tror ni? Kan detta verkligen rädda ATG:s sämsta produkt?

285

nya_v86

Som en fotbollsmatch – men utan paus.
Onsdag Xpress med V86 blir 90 minuter topptrav i högsta tempo.
Premiär nästa vecka då V86 Direkt gör comeback i TV4 sport!
ATG och Svensk Travsport presenterade på onsdagen sin nya satsning Onsdag Xpress.
ATG:s vd Hasse Skarplöth och ST:s tillförordnade generalsekreterare Johan Lindberg fanns plats på Solvalla för att berätta om nyheterna.
26 februari är det premiär för Onsdag Xpress och det innebär att V86-tävlingarna körs gemensamt på två banor. Precis som tidigare kommer Solvalla att arrangera V86 på onsdagarna, men med skillnaden att det varje vecka körs gemensamt med någon av banorna Åby, Jägersro eller Bergsåker.
Först ut är Åby.
Rent praktiskt går det till så att V86-1 körs på Åby, V86-2 på Solvalla, V86-3 på Åby och så vidare.
Starttiden för första V86-loppet är 19.05 och sedan är det cirka elva minuter mellan varje lopp. Det innebär ett högt tempo och V86-tävlingarna kommer endast att ta 90 minuter, som en fotbollsmatch.

Fetvinsten garanterar tio miljoner
Under de fyra första veckorna av Onsdag Xpress kryddas V86 med Fetvinsten. Det innebär att den som är först ensam vinnare med åtta rätt på V86 under perioden 26 februari till och med 19 mars garanteras minst tio miljoner kronor.
– Vi vill att V86, som redan genererat 90 miljonvinster, ska bli ännu bättre och engagera fler kunder genom att anpassa spelformen till dagens samhälle där tid i många fall är en bristvara, säger Hasse Skarplöth.

Gratis värmningar på webben
V86 direkt gör comeback i TV4 Sport i samband med premiären av Onsdag Xpress och tittarna kommer att bjudas på flera nyheter. Den mest spännande en virtuell mållinje. Över upploppet kommer tittarna även på hjälp av grafik att kunna se hur långt det är kvar till mål.
För spelarna införs även en efterfrågad nyhet och det handlar om klickbara värmningar på V86-hästarna. Från och med nästa onsdag kan man se värmningar på ATG Play och den nyheten gäller även V75 på lördagar från och med 1 mars.
– Målet är att kunna visa minst hälften av alla värmningar från de båda banorna med fokus på favoriterna. Tjänsten är helt gratis, säger Hasse Skarplöth.

Högre klass på sporten
Det genomförs också en elitsatsning från Svensk Travsport på V86-tävlingarna. Det innebär att det lägsta förstapriset i V86-loppen kommer att vara 60 000 kronor och majoriteten av loppen kommer att ha högre förstapris.
– Vårt mål är att V86 ska vara den tydliga andradivisionen, precis under travets elitserie V75. Bland annat så blir det minst 1,7 miljoner kronor i prispengar varje onsdag, säger Johan Lindberg.
Efter V86-tävlingarna fortsätter Onsdag Xpress med V65 enligt samma modell som V86, det vill säga gemensamt på de båda tävlande banorna. Dessa tävlingar går att följa i ATG Live.
Onsdag Xpress körs till och med 18 juni då det blir sommaruppehåll.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDet är Finlands dag idag!
Nästa artikelLunchdubbel Eskilstuna 20/2-2014