Vaknade med bultande hjärta…

334

catarina_norqvist

Så Vaknade Jag…. Med Bultande Hjärta och Svetten Rinnandes… Drömde att VattenKopparna… De Nya Fräsiga… med Varmt Vatten och På Lyxigt Bekväm Pelare, som Står i mina Nyligen Reparerade och Tillbyggda Hagar, hade Frysigt ihop… så Hästarna hade inte fått Vatten på jättelänge… För jag hade inget märkt (Inte så troligt, då jag kollar minst 3ggr/dygn…

Nåväl… Nu var det , I Drömmen Redan Söndag, och Bright Corner Gick omkull i loppet, och låg i kramper på Banan… Ja, det var här jag vaknade… Fy Tusan… Näst efter att Förlora något av Barnen Så är det just detta jag fruktar mest tror jag…. Som Tränare till en Travhäst så är du Skyldig att hålla koll på Hästarnas AllmänTillstånd… Det är inte det enklaste kan jag säga… Varje morgon, när de fått sin mat så går jag och kollar Benen… Ser att allt är ok… Även med Fölston och Hobbyhästar på Gården… Hästarna som ska jobbas tar jag gärna en temp på… och kollar en extra vända på benen…och skorna… Skorna är Dödsviktiga här i Norr under vintern… Inte Kul med Tappsko på Vinterbana… Har sett Hästar Bryta ben pga detta…

På söndag har jag 3 hästar till start på Umåker… Isbana… så på fredag är Hovslagare bokad på morgonen, så de har på sig Tävlingspjucksen innan sista intervallerna körs på fredag em… Lördag är det Hage / Promenad som gäller… Koll av skor igen på kvällen…. Ställa iordning alla Selar som ska användas, Pumpa Hjulen på Sulkysarna som ska användas,ta in Utedriftshästarna som ska in på Banan Söndag och lägga sig tidigt…. Söndag Morgon… Upp i Tid… Fodra och göra klart i Bägge Stallen.. Frakta in Goggen och Niceguysdontbother (Sandra Eriksson ska provköra innan tävlingarna). Skicka Sonen på en vända och hämta Bright Corner, som ska starta i lopp 1… Köra Milslingan med de som ska ut i lopp 11, Angela Corner & Kassay Glide, (efter lopp 1) Värmning på Banan e lopp 8 med Kuskarna. Skicka hem Goggen och Niceguys med sonen. Ta in Hästarna som är ute i Hagen… Sela ut till Start… Duscha , Pyssla, Massera… Natta , Lasta Bright på lastbilen… låsa Stallet och åka hem… Visst förstår ni , Vilket Jobb & Hur mkt planering som krävs för att få saker att gå ihop i ett Travstall… Förstår ni Vilken Besvikelse när Tävlingarna blir Inställda i Sista Sekund… För mig innebär det ex. en kostnad på 1500kr+ moms för Hovslagare… När Umåker flyttade tävlingsdagen till Boden blev det en kostnadsökning för mig, som hade 4 till Start, på 4x 1975+moms… Men även att jag får betala för uppstallning 800kr+moms (Som hemma är Gratis, då jag har eget stall) Det handlar alltså inte bara om ett extra besvär….60 mil är rätt mkt… som ni ser både i Tid och Pengar… sammanlagt kostade tävlingarna i Boden… fruktansvärt Horribla 11000kr…. Inte tycker jag att det är rimligt att Jag som Hästägare ska behöva ta den smällen själv….

Det vore faktiskt på sin Plats att man skulle få Resebidrag för att närvara… utefter den kostnadsökning som faller på en redan utsatt Hästägare… Så ex så får en Tillresande från Övik ersättning från Umeå-Boden tor…. Vill man ha Kvar Hästägarna, så måste man vakna Centralt… Vi har nästan inga Starttillfällen här uppe… Det ska inte få vara så långt som 30 mil till närmsta bana… sen ska det finnas ett företräde för Svensktränade Hästar i loppen… Uppe i Boden Skottar man ut pengar till Finnarna… Utbytet travet emellan kan man inte påstå är Ömsesidigt… ST måste värna om Svenska Hästägare nu…Sedan är det för sent… Eller är det en medveten Startegi att Svälta Ihjäl oss Häruppe… Inga Starttillfällen, helt omöjligt att kunna tävla regelbundet utan långresor… resor som kräver minst ett 4:e-pris för att gå ihop… Glädjen att ha en Starthäst Mattas när man bara får ha plånboken likt en Gäddkäft…. Ständigt på Vid Gavel….

Missförstå mig inte nu….. Min Hobby får gärna kosta mig lite pengar… men jag vill gärna få vara med och leka… I mina lopp som jag anmäler är det ofta 30-35 hästar anmälda… & 12-15 kommer med… Här föreslår jag att man har en praxis att dela minst ett lopp varje travdag… Lägg det i Budgeten…. Då kan man smidigt Möta upp behovet av Startillfällen hos den klass som för dagen behöver det mest… Nä Nu måste jag se om jag kan komma till Ro igen… Blir nog en NojjTitt på Vattenkopparna först…. gillar inte sånna Drömmar…. Vill Hellre Drömma om att Hästarna ska börja Prestera lite bättre nu… Har lagt om Träning och Foder litegranna… Så Söndag blir en mkt Spännande Dag… Alla 3 har fått Superspår… och det behövs, för de är Uppanmälda som f*n… men Hemmaplan, är hemmplan… Snälla…. Håll en Tumme extra för Mig… Behöver som Alla jag kan få…

 

Föregående artikelFrankrike vill ha Maharajah
Nästa artikelInför V75: Nurmos har toppat som vanligt