Inför V75: Nurmos har toppat som vanligt

273

nurmostoppstor

Han har börjat det nya året lika starkt som det gamla avslutades.
Timo Nurmos hästar ligger på 30 i segerprocent och på lördag har han flera intressanta chanser i V75.
– Hästarna är mycket fint i ordning och det rullar på bra, säger Nurmos.
Att säga att Solvalla-tränaren har fått en rivstart på det nya året stämmer förvisso. Men å andra sidan var fjolåret och åren innan dess så pass starka att man kort och gott kan säga att Nurmos hästar egentligen bara fortsätter i samma segertakt som tidigare. Under januari har det redan blivit 24 segrar och drygt 1,6 miljoner kronor i inkörda pengar. I fjol slog stallet nytt rekord i antalet vinster med 238 segrar och det blev 19,3 miljoner kronor inkört. Nurmos blev tränarchampion på Solvalla och har för dagen cirka 140 hästar i träning.
– Det har rullat på bra länge nu och vi har inte haft några stora svackor. Hästarna är fina och det går fortsatt bra, säger Timo Nurmos.

”Kan vinna när som helst”
Han lastar fem hästar i transporten ner till Malmö och flera av dem som startar i V75 på Jägersro har bra chanser på förhand. När intervjuen görs torsdag eftermiddag är sista jobben körda och tränare Nurmos låter optimistisk med flertalet av V75-hästarna.
Så här kommenterar han sina chanser.
– Wannabe Kemp (V75-1) börjar komma i riktigt fin form. Han har varit jättefin i tidigare lopp också men senast avslutade han mycket bra. Hästen blir bara bättre och bättre med de här loppen som han har fått efter sitt långa uppehåll. Jag tycker att han kan vinna när som helst. Läget är bra och han kan öppna snabbt. Distansen passar också jättebra och det blir barfota runt om, säger Timo Nurmos.

Nu blir det barfota på Buba Boko
– Buba Boko (V75-2) var tvåa i comebacken senast och han var mycket bra då. Han fick runda de andra i spåren och var inte långt ifrån vinsten. Han kom bra på slutet och travet stämde fint. Jag läste någonstans att han haft ett uppehåll på grund av skador men det stämmer inte. Han har inte varit skadad. Däremot har han blivit kastrerad under uppehållet och normalt så går han bara framåt ytterligare med loppet i kroppen. Hästen har varit fin i träningen efteråt och nu blir det barfota runt om.

”Kusken tog på sig galoppen”
– Panama As (V75-5) tog kusken på sig galoppen senast. Hästen kändes annars jättefin i både värmning och provstart innan loppet. Faktiskt ännu bättre än vad hon har gjort i starterna innan. Det är ingen osäker häst och hon har varit fin i träningen efteråt och gjort bra lopp varje gång tidigare. Hon har mycket fin inställning och läget är bra och hon kan öppna också. Hon går antingen barfota bak eller med skor runt om.
– Finish Future (V75-6) är mycket fint i ordning och han vann lätt med krafter kvar senast. Han hade haft en liten träningsperiod innan dess och går säkert bara framåt med loppet i kroppen. Bakspåret passar bra liksom den långa distansen. Hästen är stark och tål att göra lite jobb själv. Han går barfota runt om igen.
– Xman Kemp (V75-7) är bättre än raden men det har inte stämt riktigt i loppen på slutet. Han har inte startat på ett tag nu men tränat på bra. Läget är dåligt och normalt blir det svårt därifrån. Barfota runt om igen, säger Nurmos.

Michael Carlsson

 

Föregående artikelVaknade med bultande hjärta…
Nästa artikelSvenska travhjältar