Valla/Jägers DD

24

dd-tips dd-blogg

Ikväll hoppas jag det blir en spännande duell mellan 8 Sebastian Sund och 10 Bart M.M i DD-2. Det är ju visserligen flera hästar med i loppet men min känsla är att dessa två gör upp om det. Givetvis är jag inte ensam om att tro det då de två hästarna har flest streck på sig och favorit är Bart M.M. Risken finns ju att han hinner före Sebastian Sund i starten då 4 Estreem är rask ut men det är även Sebastian Sund och en hel del lär avgöras i starten. Estreem är ju inte så tokig han heller men frågan är om inte han behöver något lopp till i kroppen innan formen sitter där. Årsdebuterande 9 Emil Tuffing är en aning svårbedömd men gör han ett bra lopp direkt så har han kapaciteten att utmana förhandsfavoriterna. Men jag tänker ändå ta ställning för Sebastian Sund som gick ett grymt lopp senast med dubbla galopper. Han fick det inte helt att stämma den dagen men var ändå trea på ett imponerande sätt. Han är mäktig att se på och jag blir inte alldeles överraskad om han skulle ge favoriten en rejäl match från dödens och även slå honom.
DD-1 tycker jag är en öppen historia. 4 Vivo Per Lei, 7 Mc Steamy och 11 Calvin Borel är de mest betrodda på förhand men jag tycker inte det är helt självklart att dessa tre gör upp om segern. 3 Radieux är mycket bra i grunden men det är sällan han får till det. Ändå spännande här då han är lågt streckad. 6 Evens First Boy årsdebuterar men Flemming Jensen har säkert ställt i ordning när han kommer till Jägers och han ska inte glömmas bort. Även Flemmings andrahäst i loppet, 9 Codebreaker, är bra och inte alltför sällan så händer det ju att hästen som Flemming inte själv kör när han har flera i loppet vinner. Mc Steamy verkar det som att man kommer rycka skorna på vilket såklart är spännande. Jag streckar fem hästar: 3,4,6,7 och 9. Jag står över Calvin Borel som årsdebuterar och även om det låter som att han är väl förberedd så är spåret en klar nackdel enligt stallet. Kanske bästa hästen i fältet men från bakspår på Jägersro hjälper det inte alltid att vara bäst.

DD-1: 3,4,6,7,9
DD-2: 8 Sebastian Sund
Min raka DD: 7-8
Min roliga DD: 3,9-8

V86-1 verkar bli en rivig historia. Låter som att det kommer laddas från flera håll och det kan nog bli mjölksyra på många till slut. Då gäller det att se upp för danskarna! Framförallt 9 More Than Enough med Jeppe Juel tror jag blir giftig men även 8 Tycoon Conway Hall ska passas. More Than Enough är streckad på 4% i nuläget och det är smaskigt! Glöm inte heller 3 Havbergs Mimi som troligtvis gör sista starten innan det blir avelsboxen. Eventuellt skoryck och byte av huvudlag!
I V86-3 startar 3 Gio Follo igen. Ni som brukar läsa här vet att jag har jagat honom ett tag nu och han får en chans till. Steen Juul i vagnen kanske inte är något jätteplus men det är nog inte heller ett minus 🙂
V86-4 är ett fint treåringslopp. 2 Mr Perfect, 4 Clemenza Am och 5 Forecast är mest betrodda men Nurmos och Redén har två fina hästar i 8 Globalsatisfaction och 1 Im Just A Sund så någon skrattmatch för de förhandstippade lär det inte bli. Flera streck blir det för mig och jag kan inte välja ut någon tipsetta.
V86-6 är en liten godbit. 2 Random Shot, 5 Order To Fly och 7 Sauveur ska fightas över 2640 meter och det är en trio femåringar som sannerligen inte går av för hackor. Dessutom är ju Melander med och ”leker” lite också med fem hästar i loppet. Det är nio startande. Jag kan tycka det är lite väl bra att en tränare har över 50% av startfältet. Vore ju ingen skräll om det blir någon rubrik efter detta loppet…

Lycka till! 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.