I helgen kan två hästar bli klara!

28

olympiatravet 2015

Det körs två deltävlingar till Olympiatravet under påskhelgen.Foto av Thomas Blomqvist

I helgen kan två nya hästar bli klara för Olympiatravet.
Det jagas platser i finalen – i dubbla V75-omgångar – både på Färjestad och Romme.

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen kommer att vara på plats på två av travets begivenheter under påskhelgen
Under långfredagen åker han till Karlstad för V75 och på påskdagen (söndag) planerar han att närvara när Rommetravet kör påskens andra V75-omgång.
Anledningen till luffandet är förstås raggningen av hästar till Olympiatravets final på Åby lördagen 25 april.
Jon Walter Pedersen har redan klart med tre hästar. I helgen hoppas han kunna plita ner namnen på ytterligare två i sin bok.
– Det är inte säkert att tränaren till vinnaren på långfredagen vill gå till ett olympiatrav – det är det vi får se, säger Pedersen.

”Ser ut som en topphäst”
Olympiatravets andra deltävling går som V75-7 på fredag. Prins Carl Philips Jubileumspokal med 250 000 kronor i förstapris är ett lopp för femåriga hästar och Hans-Owe Sundbergs Charrua Forlan blir favorit.
– Vinnaren av det loppet får chansen men behöver inte starta i finalen. Inte alla vill matcha sina femåringar i ett olympiatrav men Hans-Owes häst ser i vart fall ut att vara en topphäst. Charrua Forlan såg lite tung ut i kroppen förra gången men skulle den gått framåt vore det kul att se honom på Åby.
Att Prins Carl Philips lopp kan ge en biljett till Olympiatravet är en nyhet för i år.
– Vi ändrade i år och nu är det bara vinnarna som går vidare från de fem deltävlingarna. Inte som förr då det kunde räcka med att åka med som tvåa. Därför måste vi utöka med ett lopp och det här upplägget känns bättre, säger Åbytravets sportchef.

Inget svar av Takter
Digital Ink kvalade in i lördags. Voltigeur de Myrt, tvåan från Prix d´Amerique i januari, har fått ett wild card. Klar för finalen är sedan tidigare fjolårsvinnaren Solvato.
– Jimmy Takter har fått en inbjudan med Maven men har inte tackat ja ännu så länge. Men det hoppas vi så klart på.
I Olympiatravets tredje deltävling – söndagens V75-3 på Rommetravet – lyfter Jon Walter Pedersen fram On Track Piraten och norske segerstaplaren B.B.S.Sugarlight.
– Jag tycker nog att det är de två som höjer sig lite över mängden i det loppet. Kanske är det lite fördel On Track Piraten nu när den fick framspår.

Återstående deltävlingar i Olympiatravet: 3 april – Färjestad, 5 april – Romme, 11 april – Jägersro, 18 april – Mantorp.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.