Vann 21 miljoner kr på V75: ”Har ringt konstant”

81

Robert, 47, slog till med storvinsten tillsammans med arbetskamraterna • Galna veckan • Lördagens omgång: ”Gick inte att somna om”

1 av 2 | Foto: PRIVAT

Tre av vinnarna under lördagen: Patric, Robban och Stefan.

TRAV13 oktober 2017 16:16

Kompisgänget och arbetskamraterna vann 21 miljoner kronor på V75 i lördags – på sitt galna system.

Om det varit en vanlig vecka för spelläggaren Robert Lindblom, 47? Knappast.

– Telefonen har ringt konstant, säger han.

26 augusti startade Robert Lindblom, 47, från Eskilstuna upp ett lag på ATG Tillsammans med taktiken ”poor man system”, ”Fattigmanssystemet”. Systemet går ut på att i tre av loppen välja jämna och ojämna nummer på hästarna.

I laget finns jobbarkompisar, som monterar axlar till lastmaskiner i Eskilstuna och gamla fotbollskompisar. I lördags prickade det galna systemet in alla sju rätt och belönades med 21 miljoner kronor. Totalt såldes 29 andelar i systemet för 50 kronor vardera. Varje andel blev värd 724 000 kronor.

– Det är sjukt! Jag har inte hunnit smälta det här än, sa Robert som gjorde systemet till Trav365 i lördags, bara några timmar efter storvinsten.

”Kul – och jobbigt”

Nu har nästan en vecka gått – och den har på alla sätt och vis varit annorlunda för Robert och vinnarna.

– Det har varit kul – och jobbigt. I måndags när jag kom till jobbet visste ju alla om det. Folk kom fram och gratulerade. Man hann inte ens fram till sin arbetsplats. Telefonen har ringt konstant sedan i lördags. Jag har försökt att svara på alla sms. I lördags hade jag 38 obesvarade direkt som jag gått igenom, säger han.

Lördagen var kaotisk.

När Robert minns tillbaka på loppen, så är det många i spelgänget som var med på telefon under resans gång.

När det var dags för den sjätte avdelningen tog han och hans sambo kontakt med två som var med, som inte alls var intresserade av trav – och upplyste dem om att de nog borde kolla på loppen.

”Vi bara gapade”

– Jag och sambon hade lämnat sonen och hade lagt fram kycklingspett, räkor och skulle mysa med en film. När sista hästen vann, Voulez Vous, och vi såg att det var 21 miljoner kronor…Ja, vi bara gapade, säger Robert och fortsätter:

– Jag sa till sambon först att jag tror sju rätt ger tre miljoner. Sen, ja, jag sprang ut på baksidan och bara skrek. Sambon sprang in till våra nya grannar, som undrade om det hade hänt något. Ja, svarade vi: vi fick sju rätt på V75 och det gav 21 miljoner kronor.

Lördagskvällen blev lång. Segerfesten höll på inpå småtimmarna. Trots att Robert kom i säng först runt halv fyra var han uppe dagen efter, redan klockan sju.

– Det gick inte att somna om. Då började man tänka, vad fasiken var det som hände egentligen?

”Jobbat stenhårt”

Har du hunnit landa någonting i storvinsten?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har jobbat stenhårt i en vecka nu, det har varit full rulle. I tisdags var Hans G här (Hans G Lindskog, ATG:s vinnarambassadör) och spelade in tv med nio av oss som vann.

Kommer du göra något speciellt för vinsten?

– Jag har inte hunnit tänka riktigt på det ännu. Jag och min sambo har sagt att vi ska renovera i huset, vi ska göra om badrummet och hallen och en trapp, men det hade vi gjort ändå, så klart.

– Sedan är det ett stort kompisgäng, med alla familjer som åker till Thailand en gång om året. Jag har aldrig varit där, men en av vännerna sa åt mig att nu måste du hänga med. Vi får se om det blir i år eller inte.

”Har knappt hunnit kolla”

Under lördagen, exakt en vecka efter förra helgens jättevinst för gänget, är det dags för V75 igen. Den här gången med bland annat SM-lopp på Åby. Roberts uppladdning inför V75 har också fått sig en ”törn” med tanke på all uppståndelse.

– Jag har knappt hunnit kolla. Jag brukar lägga mig på måndagskvällen och börja titta i lopparkiven. Men nu har jag bara hunnit med de tre första loppen, säger han och ger några tips.

– I V75–1 känns det som att det är spets och slut för Handsome Brad, om inte Pharaon Face kan ta sig förbi. I andra tycker jag Candor Hall såg lysande ut i monté-debuten, och såg inte alls kantig ut.

I den tredje V75-avdelningen hittar dock Robert ett drag. Det handlar om hemmahästen från Eskilstuna, Galactica.

– Det vore ju kul om hon vinner. Hon var dock dålig senast, och hade dessförinnan vilat i en månad. I sista avdelningen ser det ut att bli spets och slut för Cab Hornline.

Om ni skulle ta hem jättevinsten igen, hur skulle du och vännerna reagera då?

– Ha ha, jag vet inte. Men det är väl inte så troligt i morgon, avslutar Robert.

13 oktober 2017 16:16

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Jag hade rankat henne först i loppet”
Nästa artikel”Bränner jag tio miljoner, har jag ändå tio kvar”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.