Världens bästa provlopp?

7

imagrajjjjae

– Det kunde lika gärna varit ett försök i Elitloppet. Det här måste vara världens bästa provlopp.
Travexperten Fredrik Widman var imponerad sedan han sett Raja Mirchi och stallkamraten Sebastian K. hänga av elitloppsvinnaren Brioni på tiden 1.11,4.

Det var Jägersro som kunde bjuda på en travshow av högsta klass i samband med banans provlopp på torsdagen. Till start i provloppet över sprinterdistans fanns elithästarna Raja Mirchi, Sebastian K. och Brioni.
Sebastian K. var snabbast iväg tillsammans med Daniel Olsson som släppte till Raja Mirchi som kördes av Luitfi Kolgjini medan Brioni och Joakim Lövgren följde med som tredje ekipage.
Efter 1.10,4 första halvvarvet dämpades tempot något till 1.11,8 första tusen meterna innan Kolgjinis skruvade upp tempot rejält bakom Raja Mirchi och sista 500 gick i drygt 1.09-tempo. Sebastian K. skuggade hela vägen hem medan det blev en stor lucka ner till Brioni.
– Raja Mirchi ser ut att vara redo för sin comeback, konstaterade Fredrik Widman med ett stort leende.

Redo för comeback
Raja Mirchi vann Svenskt Travkriterium 2010 och var kullens kung innan det började strula och i augusti i fjol valde man att lägga tävlingsskorna på hyllan för att istället satsa på avel. Men femåringen har hemma visat att han vill tävla och därför är han nu på väg tillbaka till tävlingsbanan där han hittills har inbringat 18 segrar och 5,5 miljoner kronor.
Sebastian K., som i år gjort tre starter i Paris med ett femtepris som bäst, visade även han att han är redo för comeback. Sebastian K. har vunnit 14 lopp och tjänat 5,2 miljoner kronor i karriären.
Brioni, titelförsvarare i både Olympiatravet och i Elitloppet, har tagit 29 segrar och tjänat 12,1 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.