Världens snabbaste travare rastar i Malmö

243

uncle peter

Världens snabbaste travare befinner sig i Malmö.
Uncle Peter laddar i Sverige inför söndagens start i Copenhagen Cup och därefter väntar Elitloppet på Solvalla för hästen som rest ända från New Jersey i USA.

Under torsdagsmorgonen rullade en hästtransport in på en gård i Klågerup utanför centrala Malmö. Paret Helena Burman och Göran Falk äger en del i femårige Uncle Peter och erbjöd boxplats och uppehälle till världsstjärnan.
2013 blev jänkaren Uncle Peter den snabbaste hästen någonsin på tusenmetersbana då han travade 1.08,7 på Pocono Downs.
Jimmy Takter tränar femåringen som har sin plats i Elitloppet klar den sista söndagen i maj. Men först väntar en start i Danmarks största lopp Copenhagen Cup, ingående i Extra V75 på söndag.
Uncle Peter har sin skötare Anette Zackrisson med sig på resan. Anette, dotter till Kalmartränaren Tommy Zackrisson, meddelar allt väl.
– Allt verkar bara bra med honom. Vi åkte amerikansk tid vid elva i måndags förmiddag, och var här svensk tid vid nio på morgonen i dag (torsdag). Vi flög till Liege i Belgien där en hästbuss kom och hämtade oss.
Hästen som sprungit in närmare åtta miljoner kronor under sin korta karriär, delägs av svenskar. Bengt Ågerup och nämnde Göran Falk, ägare till gården utanför Malmö, har delar i världsrekordhållaren.
Hur går det då i loppet i Köpenhamn på söndag?
– Vi får väl se. Vi vill så klart att han ska gå bra men det viktigaste loppet kommer ju inte förrän två veckor senare, säger Anette Zackrisson.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelInför V75 Umåker 10 maj 2014: Umåkers Zlatan
Nästa artikelInför EXTRA V75 Copenhagen Cup: Magic Tonight

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.