Världsrekord av Tekno Odin

209

varldtekno

Fyraårige Tekno Odin är ny världsrekordhållare.
Kallblodsfenomenet hade stor uppvisning när han i överlägsen stil travade 1.20,8/2140a i Prinsessan Madeleines Pokal i Bollnäs.
– Det var otroligt bra att kunna gå så fort hela vägen, sa tränaren och segerkusken Öystein Tjomsland.

Fyraårige Tekno Odin har hittills varit outstanding i kullen med segrar både i det svenska och norska kallblodsderbyt. Nu kan han även titulera sig världsrekordhållare efter en grym prestation på Bollnästravet.
Det var i Prinsessan Madeleines Pokal som attacken mot världsrekordet lyckades. Konkurrenterna hjälpte också till i början genom att hålla farten uppe och öppna första femhundra meterna efter 1.20,8. Detta efter att Jan-Olov Persson tryckt hårt med sin Juni Kongen utvändigt om ledande Lome Felix. Tekno Odin låg då som tredje häst men gick fram och övertog ledningen niohundra meter kvar. Han accelererade ytterligare och lämnade sin vana trogen de övriga direkt och drog undan i en överlägsen ledning. Första varvet travade han på 1.20,7 och därefter var det en kamp mot klockan. Det gamla världsrekordet var på 1.21,4 (Bork Odin) och Tekno Odin slog det med klar marginal. Visserligen rumplade han till mitt på upploppet men i mål var han helt ohotad och det såg nästan ut som att han joggade på nya världsrekordet 1.20,8 över medeldistans med bilstart. Segern var värd 150 000 kronor.
– Han är otroligt bra. När jag drog iväg och förbi Persson så drog han på i 1.17- 1.18-tempo. I sista sväng trodde jag kanske att han var lite färdig och då var jag tvungen att smacka på honom igen. Men så över mål gick han i 1.18- 1.19-tempo igen, sa Öystein Tjomsland.
Det här var Tekno Odins 19:e seger i 23:e starten. Han har hittills tjänat drygt 3,5 miljoner kronor.
Öystein Tjomsland har tidigare uttalat sig för Norsk Rikstoto att han framöver vill försöka slå Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9 över kort distans med bilstart. Han räknar med att Tekno Odin ska vara helt på topp först som sex- och sjuåring…
– Han kommer att få möta de bästa nästa år och jag tror att han klarar sig bra där. Hästen har en otrolig vinnarinstinkt, sa Tjomsland.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet