”Vi spänner bågen mot Elitloppet”

77

"Vi spänner bågen mot Elitloppet"

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på våra elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2021.
Dagens stjärna: Very Kronos.

Fakta:
Very Kronos, hingst, 7 år
Starter: 42
Segrar: 23
Rekord: *15,9m *12,7l 18,0ak *10,9am *11,6al
Intjänat: 3 854 559 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation:

Har alltid varit en jättekapabel häst som har vunnit flera V75-lopp men som också har galopperat bort stora pengar under resans gång. Men i fjol stabiliserades Very Kronos och fick sitt stora genombrott när han slog sig in i eliten och vann i högsta klassen vid flera tillfällen. Den största skalpen var segern i Svenskt Mästerskap på Åby. SM-vinnaren fortsatte sedan med att vinna ytterligare fyra lopp i Gulddivisionen, bland annat Silverhästen på Solvalla och Legolas Minne.

Tränaren Svante Båth svarar:
Hur känns hästen för dagen?
– Han känns bara bra och har tränat på rejält hela tiden efter sista starten i fjol. Det är ju en häst som mår bäst av att träna och inte vila. Men när vi fick mer snö så gillade han inte när snökockorna for hemma i jobben och jag åkte därför in till Solvalla med honom och lät honom träna där istället. Han blev alldeles för pigg helt enkelt när snökockorna flög som klumpar under magen honom. Men efter att snön försvann så har han tränat hemma på gården utan problem. Det har mestadels varit intervallträning.

När startar han nästa gång?
– Det lutar åt Bergsåkers V75-dag den 17 april och ett lopp i Gulddivisionen, som är andra deltävlingen till Paralympiatravet. Jag ska köra ett skarpare jobb med honom innan dess och är allt bra lutar det åt att vi går ut där. Han är ju inbjuden till Paralympiatravet men måste vara med i ett försök först.

Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
– Paralympiatravet är det första stora målet och sedan måste vi våga spänna bågen för Elitloppet. Jag tycker att vi har en häst som med all rätt kan siktas dit och jag tror att två heat skulle passa honom perfekt. Sedan får vi se hur det är med dagsform och motstånd men känslan är ändå att vi måste sikta dit, säger Svante Båth.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.