Vincennes vintermeeting och dubbel i afton

137

TRAVDDBLOGGEN

Idag har Vincennes vintermeeting 2014/2015 dragit igång och jag måste säga att det inte finns någon bana som jag har sett som kan mäta sig med Vincennes vackra och mäktiga uppenbarelse. Vi ser fram mot en härlig vinter med förhoppningsvis några svenska framgångar. Det stora loppet är givetvis Prix d’Amerique 2015 som går sista söndagen i Januari och i nuläget är det väl främst Maharajah som aviserat full satsning mot PdA. Även Mosaique Face matchas dit men osäkert där efter senaste insatsen. Det är dock flera månader till PdA och mycket hinner hända. Idag var det Robert Bergh och Kadett CD som försvarade de svenska färgerna på kolstybben och det blev en tredjeplats bakom Rapide du Digeon och Uhlan du Val.
Lutfi Kolgjinis Colbert d’Am startar lite senare i eftermiddag med Dominik Locqueneux i vagnen (Dominik som väl också sköter träningen av Colbert d’Am i Frankrike).

I afton är det delad dubbel mellan Åby och Solvalla. I DD-2 gör en viss 12 Maharajah comeback och man ligger givetvis lite lågt. Jag tror säkert han gör ett bra lopp direkt och han ska ju vinna även om formen bara är 80% men jag väljer ändå att gardera med två intressanta motbud: 6 Twigs Voici och framförallt 8 Poker Kronos. Twigs Voici kan spetsa och får han fuska bort lite eller får en fin rygg så är han ej helt borta. Poker Kronos är ju den givna utmanaren. Kan bli en häftig duell mellan två Viking Kronos-söner.
Jag chansar lite i DD-1 och låser loppet med 1 Valkyria RÖK och 10 Artemis. Valkyria RÖK har ett fint läge och kommer ju få chansen till slut. 2 Roxie Lavec är givetvis en tuff utmanare men jag tar bort henne då oddset blir för surt om man ska spela med henne. Artemis är i fin form och har haft mycket oflyt den senaste tiden. Det krävs en del tempo för att hon ska komma till sin rätt men duger om det klaffar.

DD-1: 1,10
DD-2: 6,8,12
Min raka DD: 1-12
Min roliga DD: 10-6,12

Om 7 Ålands Vikingen går felfritt i V86-5 blir han svårslagen men jag vill ändå nämna 11 Quechua som gör det bra. Blir det rejält tryck där framme så har hon en vass avslutning.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelUpp till bevis för Oasis Bi på V75
Nästa artikelOnsdagsfräckis med Calle!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.