Vinsten förändrade hans liv – för alltid

19

2009 vann Kristofer Axén 11,4 miljoner kronor på V75 – dagen innan julafton.

Den vinsten har förändrat hans liv.

– Tack vare den vinsten så kan jag i dag jobba med trav på heltid, säger han till Trav365.

Det var för sju år sedan som en stressad Kristofer Axén, då 20 år gammal, klev in i en spelbutik i Örebro.

Mitt i julruschen lämnade han in en V75-kupong till uppesittarkvällen för 300 kronor – några timmar senare skulle hans liv ta en ny vändning.

Tillsammans med sin flickväns pappa och sin flickväns pappas bror, som köpte in sig i Axéns system för 100 kronor vardera, vann han 11,4 miljoner kronor.

Då: lagerarbetare.

Nu: jobbar heltid med travtips på Spelvärde.

Under fredagen är det uppesittarkväll med V75 från Kristofer Axéns hemmabana Örebro, för Trav365 bjuder han nu på sina bästa tips till omgången, samtidigt som han minns tillbaka på den där dagen för sju år sedan.

”Större vinst än pengarna”

– Jag minns det faktiskt väldigt diffust har jag märkt, jag har väl nästan glömt häften av hästarna som vann den V75-omgången, säger Kristofer Axén till Trav365 och fortsätter:

– Jag kommer dock aldrig glömma Carmenere, min skrällspik i omgången, när denne vann efter ett häftigt upplopp mot Tiffany Brodda när de turades om att kontra mot varandra fram och tillbaka. Sedan så klart också avslutande V75-avdelningen när Örjan Kihlström vann med Min Narkissos. Men det är väl det jag kommer ihåg av den dagen, skrattar Kristofer Axén.

Efter den 11,4-miljonersvinsten har Kristofer Axén spelat in flera vinster på trav modell större, men vinsten dagen före julafton 2009 skulle förändra hans liv.

– Pengamässigt så är det klart det förändrade mycket, men det förstår ju alla, men det var inte den största förändringen i sig, säger Kristofer Axén och fortsätter:

– Det som förändrade mest var ju att man kunde rida på den vågen, det finns så många som är duktiga på trav i landet, men att visa att man vunnit åttasiffrigt på V75 gjorde att det var lättare att ta sig fram. Min dröm har alltid varit att jobba med trav och den vinsten gav mig en skjuts framåt. Tack vare den vinsten så kan jag i dag jobba med trav, och det känns nästan som en större vinst än pengarna.

Bästa tipsen

På fredag arrangerar Kristofer Axéns hemmabana Örebro V75 dagen före julafton, och det här året blir det inte som för sju år sedan då Axén satt hemma med familjen och följde travet, nu kommer han givetvis vara på plats. För Trav365 bjuder han på sina bästa tips.

– Jag är förvånad över att 7 Merles Simone (V75-5) inte är mer spelad i nuläget, förmodligen kommer hon stiga i spelprocent för något annat skulle vara rena skämtet. Hon kvalade in till Stosprintern i somras och är överlag van att möta tuffare hästar än vad hon gör denna gång. Senast återkom hon efter sjukdom och vann plättlätt efter en passande löpning, och med det loppet i kroppen bör hon vara ännu bättre och jag hoppas Mikkelborg laddar för då är det god spetschans. I mina ögon är hon klar förstahäst och hon är egentligen intressant oavsett position.

Har du något mer drag att bjuda på?

– 2 Dynamic Light (V75-3) vill jag varna för, han återkom senast efter uppehåll och hade då blivit kastrerad och halsopererad och han fick ett snällt lopp då men såg ruggigt fin ut. Han har visat kapacitet sedan tidigare och med lopp i kroppen samtidigt som jag läser rygg på ledaren på 1 Porthos Race så kan det bli perfekt med Tellmeastory utvändigt. Det här är så dåligt och ojämnt lopp så det borde bli luckor och då känns Dynamic Light högintressant, för den är inte så jävla tokig alltså.

Något annat från omgången att ta med sig?

– Nej, det är väl att det är en jätteintressant omgång och ju mer man läser på, ju spännande tycker jag omgången blir. Jag sitter just nu och filar på mina andelar till omgången, och det känns intressant, säger Kristofer Axén.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Vinsten förändrade
hans liv – för alltid

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel– Man kan jämföra honom med Zlatan
Nästa artikelVirus har slagit ut Stig H:s stall

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.