– Man kan jämföra honom med Zlatan

13

Lite till åren kommen, snart hundra starter gjorda, 30 segrar och 13,2 miljoner på kontot.

Nu hyllas On Track Piraten av toppkusken Johnny Takter – som drar paralleller till Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna.

– Man kan jämföra honom med Zlatan, de har oerhörd vinnarskalle båda två, är lite till åren, har många matcher/lopp och båda två är långbenta atleter, säger han.

Dalahästen, tränad i Rättvik av Hans R Strömberg, är en av trav-Sveriges största affischhästar.

Med nästan hundra starter på meritlistan, de flesta av dem mot hårdast tänkbara motstånd, runt om i världen, så är han en häst som alla travfans älskar.

”Förgyller tillvaron”

Toppkusken Johnny Takter har kört stjärnan i många av karriärens starter, framförallt de senaste åren.

– Det är en undantagshäst, det måste jag säga. Jag har kört förbaskat många fina hästar, men han är absolut i topp. Hade han gått 08,5-tider över 1 600 meter eller varit hingst så han skulle kunna startat i Prix d´Amérique hade det varit f ö r bra. Nu är det som det är med det, och han är fantastisk, han har de kvalitéerna som en stjärnhäst ska ha. Exteriört är han nästintill fullkomlig, säger Johnny Takter.

Han fortsätter:

– Det är såna hästar som han som förgyller tillvaron, alla har som målsättning att få en sån häst, jag unnar tränaren Hans R Strömberg all framgång, killen gör det fantastiskt med det stallet, han har lite mindre antal hästar, men lägger troligtvis ett jäkla jobb, man kan inte annat än uppskatta det han gör. Han har definitivt ett kapitel i min bok.

Om du skulle jämföra On Track Piraten med någon stjärna i någon annan idrott, vem blir det då?

– Då måste man jämföra med någon som har skalle och fantastisk inställning. Man kan jämföra honom med Zlatan, de har oerhörd vinnarskalle båda två, är lite till åren, har många matcher/lopp och båda två är långbenta atleter.

”Onödigt tajt senast”

I den senaste starten duellerade On Track Piraten och Prix d´Amérique-klara Anna Mix sida vid sida upploppet ner när V75 kördes på Färjestadstravet.

Vem som vann: ”Piraten”.

Det hade dock inte blivit så hårt i mål om Takter inte provat en ny grej med sin häst.

– Jag ryckte ner det norska huvudlaget 600 meter kvar till mål, och han svarade lite för bra på det, så kommer jag inte göra i den här starten. Jag vet att Anna Mix är bra, men hon är inte i samma klass som On Track Piraten, han är fantastisk, och det blev onödigt tajt senast, på grund av det jag gjorde.

– Hade jag ryckt norsken 300 meter kvar, som jag brukar, då hade det blivit en enklare seger, men han sträcker på sig ändå.

Chansen på måndag, då?

– Som sagt blev det onödigt hårt senast, efter grejen jag gjorde med huvudlaget, han kommer nog vara bättre nu och är gynnad av 2 100 meter tror jag, säger Johnny Takter.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
– Man kan jämföra
honom med Zlatan

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.