Stallen fulla – här är tävlingshästarna

10

Succé – så kan man beskriva inledningen för tävlingshästarna i Rikstravet team SHL.

Nu är också alla 28 hästar till tävlingen klara.

– Det tycker jag givetvis är jättebra, och över lag så är jag imponerad över vilka hästar tränarna faktiskt valt och lyckats förhandla sig till, säger Tomas Klasson på Svensk Travsport till Trav365.

Tolv starter har tävlingshästarna i Rikstravet team SHL hunnit med hittills sedan tävlingssäsongen drog igång 1 december.

De har slutat med fem segrar och totalt 215 000 kronor i insprungna prispengar.

Nu är också alla stallen fulla – de 28 hästar som ska representera de 14 stallen är klara.

”Elitloppet…”

– Det tycker jag givetvis är jättebra att alla hästar till tävlingen nu är klara, och över lag så är jag imponerad över vilka hästar de faktiskt har valt och lyckas förhandla sig till. Bevisligen så funkar de ju väldigt, väldigt bra sportsligt också, säger Tomas Klasson på Svensk Travsport till Trav365 och fortsätter:

– Vi har medvetet inte legat på tränarna med att få sina hästar till tävlingen klara, vi vill att de ska vara noga att välja en häst som de tycker är bra och som känns rätt för dem.

Vad säger du om den succéstarten som hästarna i tävlingen fått på tävlingsbanan?

– Det är jag ruskigt nöjd över, en sådan start tror jag mig veterligen inte att Rikstravet haft tidigare. Man undrar ju, om någon snart ska ut i Elitloppet, skrattar Klasson och fortsätter:

– Nej, men skämt åsido, att få fyra V75-starter varav tre går rakt ut på V75, det är ruskigt imponerade. Det är ett bevis på att tränarna dels har förhandlat väldigt bra men också köpt in väldigt bra hästar. Jag ser fram emot tävlingssäsongen ytterligare nu när alla hästar är klara.

”Vi spänner musklerna”

Svensk Travsport presenterar varje måndag försäljningssiffror för Rikstravet team SHL, och i måndags återstod det 5 869 andelar av de totalt 21 000 andelarna.

– Det tuffar på bra, jag kan inte ge dig några exakta siffror just nu, men det har tuffat på bra den här veckan. En sådan vinst som för exempelvis Stall Karlskrona tidigare i veckan märks av, de har sålt på väldigt, väldigt bra sedan den vinsten. Försäljningen tuffar på bra nu och det ser ut att kunna sälja på bra inför jul, och vi spänner de muskler vi har och gör allt vi kan för att få alla 14 stall slutsålda.

Vad händer om det finns andelar kvar efter det att försäljningsperioden går ut 31 december?

– Det har vi inte beslutat något till 100 procent kring ännu, jag får be att återkomma kring det. Just nu diskuterar vi alla scenarion, och blir så fallet att det finns andelar kvar så får vi återkomma om vad som händer, säger Tomas Klasson.

Se nedan för alla 28 hästar i tävlingen

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Stallen fulla – här
är tävlingshästarna

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.