Wangle: ”En av årets enklaste V86-segrar”

24

Storfavoriten fick bluffa bort loppet – igen.

Casanova Sisu verkar ha rejält med respekt med sig.

I V86-1 tog han årets enklaste seger när alla konkurrenter gav upp.

Sedan hade National Prince lekstuga och satte skräck i motståndet inför kommande storlopp under 2017.

Återigen storfavorit.

Och återigen seger.

Markus Pihlström och Ulf Ohlsson verkar satt sig i rejäl respekt med affischhästen Casanova Sisu.

Men jag undrar hur bra hästen är egentligen?

Allt som oftast tycker jag Ulf Ohlsson och Casanova Sisu får bestämma och köra loppen som häst och kusk vill – utan att konkurrenterna ens utmanar.

Bara jag, eller håller ni med?

Men, samtidigt såg Casanova Sisu bättre ut i travet än på väldigt länge och hade nog gott om krafter kvar.

Ulf Ohlssons kommentar efter loppet:
– En av de enklaste segrarna på länge.

I övrigt: Furious Francis var blek i sin comeback, borde hållit bättre i ledningen. I fjol vann hästen med 50 meter i sin comeback – den här gången la han bort för mycket krafter i ledningen och var aldrig nära segern.

Här är Sportbladets Plusbetyg från V86-omgången.

National Prince

Kommentar: Bombade runt Solvalla-ovalen på 1.11,5 och var galet bra. Snacka om förvandling sedan hästen kom i träning hos Svante Båth. Med hästens snabbhet, och styrka, så är det faktiskt en häst som kommer kunna hålla till i eliten där storlopp som Derbyt lär vara största målet. Kvällens insats var inget annat än fem plus.

Exquisite Sisu

Kommentar: Levererade verkligen i loppet och såg jättefin ut hela vägen. Fick visserligen bestämma första varvet, MEN klockan visade 1.11,5 sista varvet vilket hästen gjorde på ett enkelt sätt. Per Nordström hade ställt i ordning igen och favoriterna hade inte en chans att utmana. Strålande bra insats av treåringen som vi kommer få höra mer om i år.

Casanova Sisu:

Kommentar: Vi har redan nämnt mycket ovan, men i en ganska så händelsefattig V86-omgång var ändå intrycket på Casanova Sisu väldigt fint över upploppet och trots det låga tempot gick hästen ifrån enkelt och vann helt överlägset mot relativt bra motstånd. Nästa gång vill jag se bakspår för hästen och lite mer motstånd. Varför inte på V75, Pihlström?

Paparazzi M.

Kommentar: Har verkligen tänt till barfota runt om och trots en lite opassande distans vann hästen enkelt efter en genial styrning av Erik Adielsson. Stallet verkar nu hittat rätt rejält och med sparsamma resor har alltid hästen en vass speed.

Mellby Dealer

Kommentar: Kördes resolut till ledningen rätt oväntat och med jänkarvagn var det en riktigt förbättrad insats. Speciellt från start. Hästen fick trots ledningen hålla farten upp rejält och Roger Nilsson jobbade rejält upploppet ner på sin häst som stred tappert och vann tillslut enkelt. Bravo!

Tequila Palema

Kommentar: Var klar andrahandsfavorit i V86-inledningen, och trots det låga tempot kollapsade hästen utvändigt om ledaren. Det där var en jätteblek insats av en annars väldigt fin travare. I kväll var det dock något som inte stod rätt till, för bättre än så där är Tequila Palema.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet