Zlatan + Kolgjini = inte så sant

257

zlatan

Kan Zlatan Ibrahimovic vara på väg att köpa in sig i svenska stjärnhästen Raja Mirchi?
Fotbollsspelaren är het i Frankrike och i veckan gick franska tidningar ut och spekulerade om att Zlatan kan bli hästägare inför Prix d’Amerique.
– Ha ha, de sitter och surrar trav i fransk tv och till slut blir det fel. Kul tanke det där men det ligger inte något i det, säger Lutfi Kolgjini.
Travtränaren Lutfi Kolgjini har bråda dagar. Om knappt två veckor ska hans Raja Mirchi vara med i världens största travlopp Prix d’Amerique. Allt måste klaffa.
Mitt under förberedelserna briserar snackisen: Zlatan och Kolgjini affärskompanjoner?
Nyheten i fransk media går ut på att förhandlingar förs om att Zlatan Ibrahimovic kan vara på väg att köpa en del i hästen inför det stora loppet.
– Det ligger inte ett skit i det. Jag har bara sagt att det skulle vara en bra idé, en kul tanke. Men det handlar om ett missförstånd. Anders Lindqvist (travtränare i Frankrike) kom med idén och jag sa att visst skulle det vara intressant. Sedan sitter de och snackar i ett travmagasin i fransk tv i en timme – och då blir det plötsligt nästan en sanning, säger Lutfi Kolgjini.

”Vet att de söker Zlatan”
Den som kläckte idén om Zlatan Ibrahimovic som hästägare är Anders Lindqvist. Efter Lindqvists medverkan i franska hästkanalen Equidia ringer det i ett i mobiltelefonerna hos både honom och Lutfi Kolgjini.
– Alla skulle tjäna på om affären blev av. Raja Mirchis aktier skulle stiga i värde och Zlatan skulle få spänning även utanför fotbollsplanen. Varför skulle han vara sämre än ”Foppa” och grabbarna? Problemet för Lutfi Kolgjini är att han inte hinner med sånt här just nu. Jag vet att de söker Zlatan men att han inte har gått att få tag på. Kanske kommer allt som skrivs att sabotera detta nu – det ringer journalister från hela Frankrike nu och det är klart att de vill skruva till detta, säger Anders Lindqvist.

Vad kostar Raja Mirchi?
Lutfi Kolgjini kommer från samma del av Malmö som Zlatan Ibrahimovic och travtränaren säger sig veta hur han skulle kunna komma i kontakt med fotbollsstjärnan i franska Paris Saint-Germain.
– De säger att vi kommer ifrån samma ”slumområde” i Malmö och har många beröringspunkter eftersom vi båda är invandrare, säger Lutfi Kolgjini och skrattar. Jag har aldrig sagt annat än att det är en bra idé men att det inte handlar om så mycket mer.
Vad skulle du och de andra delägarna begära för låt säga tio procent i Raja Mirchi?
– Det skulle vara Zlatan då för att ha råd till det! Av det jag sett finns det ingen hetare häst inför Prix d’Amerique än Raja.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPositivt trots allt!
Nästa artikelInför V75: Italienskt segerbud

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.