Inför V75: Italienskt segerbud

208

lesterter

En italiensk häst kan vara först i mål i gulddivisionen i Gävle.
Åttaårige Lester har visat att han är att räkna med i två starter i Sverige i vinter.
– De italienska ägarna ville se om hästen skulle duga i högsta klassen här och hittills har det bara gått åt rätt håll. Hästen blir bättre och bättre för varje dag, säger Veijo Heiskanen som tränar Lester tillsammans med Jori Turja.
Lester är en klart duglig häst från det krisande travlandet Italien som tränats i Sverige sedan början av december.
Konstellationen Veijo Heiskanen-Jori Turja managerar åttaåringen som tjänat nästan 2,5 miljoner kronor och tagit 25 segrar på 72 starter.
Bara under fjolåret blev det sju segrar för italienaren.
– Det är gamla kompisar till Jori som äger hästen. Eftersom det är dåligt med tävlingar i Italien fick vi den hit till Åby och allt har flutit på bra hittills, säger Veijo Heiskanen.
22 december var det dags för ett första test på svensk mark för Lester. Debuten i det nya landet slutade med en femteplats i gulddivisionen på Axevalla.
I starten efter skickades Lester norröver för en start i gulddivisionen på Bergsåker.
– Det krävdes brodd i skorna men det visste vi. Han gick med broddar runt om och det klarade han galant tycker jag. Han var bara halva huvudet efter Stig H Johanssons I Won’t Dance då och gick mycket bra till slut.
Vad har du för intryck av hästen så här långt?
– Han är väldigt snabb i benen och är väldigt förnuftig i löpen också. Travsäker är han och nu senast gick han bra över 2140 meter också. Det är en okomplicerad häst tycker jag.
Hur går det med resan upp till Gävle?
– Vi har inte undersökt om det går några transporter härifrån. Kanske blir det så att någon av oss kör hästen upp, helst samma dag.
Vad säger du om vinstchansen?
– Han gick bra med brodd senast men är ju inte gynnad av det om man säger. Men jag tycker att han är en av dem som ska räknas. Lester vann ett storlopp i Nice i somras på 1.10,8 över kort distans och jag tror att vi har en häst som ska duga i Sverige i sommar också.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelZlatan + Kolgjini = inte så sant
Nästa artikelNästagångare 18-21 januari

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.