”Är i särklass den bästa V75-spiken”

30

Han har blivit ensam på V75 och vunnit 56 miljoner kronor.

Så sent som i lördags hade han chansen på 38 miljoner kronor.

Nu är välkände travspelaren Chrille Eriksson laddad inför lördagens superjackpott på V75 – på banan där han för fyra år sedan tog ”potten”.

– Playing Tua är bästa spiken, säger han till Trav365.

Det var den 14 januari 2012 som Chrille Eriksson blev ensam med sju rätt på V75.

Dagen efter vinsten gick han ut i TV4 och berättade att det var han som var hjärnan bakom det system som blivit värd hela 56 miljoner kronor, den näst högsta travvinsten i historien.

Så sent som i lördags, när V75 avgjordes i Skellefteå, var Chrille Eriksson nära en ny storvinst.

Chrille Eriksson satt kvar med tio V75-system med spik på Global Rebel i den sista V75-avdelningen, en häst som hade gett honom i runda slängar 38 miljoner kronor.

Global Rebel var dock aldrig riktig nära, och slutade fyra.

På lördag är det superjackpott på V75 med 69 miljoner kronor till en ensam vinnare – i så fall den högsta spelvinsten i V75:s historia.

Omgången avgörs på Åby – just på den banan som Chrille plockade hem 56 miljoner kronor på.

För Trav365 bjuder han nu på sina bästa tips.

”Det var häftigt”

Om vi börjar i lördags Chrille, när du var nära en ny storvinst på cirka 38 miljoner kronor. Berätta?

– Det var häftigt, jag har aldrig varit så nära så stora pengar på V75 Tillsammans. Vi hade haft tio av totalt 13 rätta rader om Global Rebel hade vunnit den sista V75-avdelningen. Men, jag fick tyvärr aldrig den där riktiga känslan, säger Chrille Eriksson och utvecklar:

– Markus Pihlström, som tränar Global Rebel, hade ju Mellby Charmören i V75-2 som kunde köra sig till ledningen, men som tröttnade tidigt. Då kändes det sådär, alla hästar som är med har ju chansen, men det var aldrig riktigt nära.

Hur såg ditt system ut?

– Jag började de två första avdelningarna med fyra gånger fem hästar, sedan spikade jag Junifaks. Sedan gick jag relativt kort i den fjärde V75-avdelningen, för att sedan sitta med alla i V75-5 och V75-6. Med spik på Global Rebel i sista då.

”Jag sågar två favoriter”

Superjackpott på V75 med 69 miljoner kronor till en ensam vinnare, på Åby, banan där du blev ensam på V75 den 12 januari 2012. Berätta, hur har du laddat upp i veckan?

– Det är en mental process, söndagar och måndagar är man ju helt tom. Det börjar redan på söndagen när startlistorna kommer, men det blev inte riktigt som jag hade önskat, säger Chrille och berättar vidare:

– Jag vill ha lopp med 15 hästar som är utspridda över två-tre volter, det är kardemumma för det blir dyrt för gemene man att gardera. Nu blev det inte så, utan det blev autostartlopp nästan rakt igenom. Däremot måste jag säga att Lärlingarna på V75 det gillar jag, Lärlingarna vill vinna Lärlings SM så det är full gas och där har det väl smällt de fem senaste åren och Klass I över distansen 2 640 meter är inte heller så tokigt, för de hästarna har inte tjänat så mycket pengar. Det finns tre riktiga favoriter i omgången, två sågar jag, den tredje måste till och med jag erkänna att den har bra segerchans.

Berätta, hur tänker du?

– 9 Heartbreaker V.S. (V75-3) och 10 Some Summit (V75-5) sågar jag, men 3 Mosaique Face (V75-7) blir svårslagen – även om jag tror att det loppet blir annorlunda kört än vad jag har förstått de flesta andra tror.

Hur tror du det loppet blir kört?

– Jag tror Mosaique Face tar ledningen för att sedan släppa till Venkatesh, för att sedan gå ut och överta igen. Annars hamnar Venkatesh utvändigt, och det vill inte Kolgjinis. Alfas da Vinci känns sådär hittills på hösten, och Ivar Sånna pratar de ju om ska köras invändigt. 53 procent på Mosaique Face tycker jag är för lite för den hästen och det är en bra spik, även om inte jag kommer att spika honom. Att Heartbreaker V.S. och Some Summit ska vara mer streckade än Mosaique Face tycker jag är fel.

”Den i särklass bästa spiken”

Vilken är din bästa spik i omgången?

– Den i särklass bästa spiken tycker jag att 7 Playing Tua (V75-5) är, jag vet inte hur folk resonerar, men jag har spelat så hela mitt liv att är det en brakfavorit från bakspår och en bra häst med framspår som tidigt hittar ledningen och är tre-fyra gånger mindre spelad så spikar jag den som leder. Om nu favoriten vinner till 50-60 procent utvändigt, låt den göra det i så fall, men det är så här man måste göra, annars vinner man inga pengar, säger Chrille Eriksson och fortsätter:

– Jag kan i varje fall aldrig tänka mig att de svarar Playing Tua från start och jag tycker verkligen att den har lyft sig.

Har du något tokdrag i omgången?

– Var inte Playing Tua ett bra drag? 11 Barkevious Mingo (V75-2) gillar jag annars, jag vet att bakspår på Åby är jobbigt men det kan gå, säger Chrille Eriksson.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Är i särklass den
bästa V75-spiken”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Då stjäl jag en svensk flagga”
Nästa artikelSHL-stjärnorna: ”Våra bästa tips”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.