Chanslös som vanligt på V75

16

usain swing

Två raka skrällsegrar på V75.
Men nej – han ska inte kunna vinna den här gången heller.
Experterna fortsätter att behandla Usain Swing styvmoderligt i tipsen och inför V75-finalen på Solvalla på lördag taxeras Skellefteåhästens chanser återigen som mycket små.

Sexårige valacken Usain Swing från Ursviken i Skellefteå har överraskat gång på gång på slutet.
Inför bronsdivisionens final på Solvalla på lördag är det den vanliga visan – ytterst få räknar med seger.
Ett surr som låter ungefär som inför loppet på Bergsåker i slutet av augusti och i Bollnäs ett par veckor senare. Lopp i V75 hästen vann till 57 respektive 45 gånger pengarna!
I Skellefteå med omnejd jublas det åt tränaren Kjell-Ove Erikssons framgångar. Bröderna Leif och Jens Eriksson har turats om att köra och på lördag är det Jens’tur igen.
– Det ringde någon från en tipstidning i veckan och undrade hur högt vi vågade sikta den här gången. Jag svarade att det är väl självklart att målet är en ny seger.
– För han har visat att han duger och har det blivit två kan det bli tre, säger Jens Eriksson.

Perfekt smygspår
Usain Swing har haft tur med löpningsförloppen vid sina storsegrar. På lördag blev det ett niondespår i det bakre ledet bakom bilen. Ett klassiskt ”smygarspår”, som inte behöver vara så tokigt.
– Det blev ju perfekt med ett nionde! säger Jens Eriksson.
Lokaltidningen Norrans travskribent Torbjörn Enmark gläds åt familjen Erikssons framgångar. Men när det kommer till hästens chanser i loppen är han nästan lika skeptisk som fackpressen.
”Usain Swing är egentligen inte tillräckligt snabb för att kunna vinna ett tufft försök i bronsdivisionen. Det är ingen man behöver hymla om”, skrev Torbjörn Enmark i sin krönika efter den första segern i V75.

”Han har gjort det förut”
Usain Swings bästa egenskap är uthålligheten enligt tränaren. Uppenbarligen handlar det om en häst med tur också.
– Det är klart att det blir svårt på lördag. Det är tuffare hästar emot den här gången också nu när det är finaler. Usain är i alla fall i fortsatt fint slag och han har gjort det förut. Det har blivit enormt stor uppmärksamhet kring det här hemma i Skellefteå. Folk är glada och gratulerar både jag och Leif och mamma och pappa, säger Jens.
Usain Swing tävlade barfota för första gången när han vann på Bergsåker i augusti. Hästen slipper skorna även på lördag och kommer att tävla med en så kallad jänkarvagn som han visat att han gillar.
Bra läge och optimal uppladdning och utrustning. Usain Swing är lika chanslös som vanligt på förhand.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.