Dags för Kriteriehelgen 2016

32

kriteriet

I helgen samlas travsporten i Stockholm för Svenskt Travkriterium.
Förutom trav i dagarna tre ska 367 ettåriga hästar auktioneras ut under den årliga Kriterieauktionen med start på torsdagen då de särskilt fint stammade hästarna erbjuds till försäljning.

Kriteriehelgen tar sin tävlingsmässiga början på fredagen med dagstrav på Solvalla och under lördagen körs V75-finaler. Söndag är den stora dagen med Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks, årgångslopp för hästar födda 2013.
367 ettåriga hästar – alltså av årgång 2015 – ska under torsdag, fredag och lördag gå under klubban på Solvalla.
Bilparkeringen vid Ulvsundavägen och området vid Hästsportens Hus blir auktionens stall- och försäljningsområde.

Köpläge på ettåringar
Hästarna som säljs nu blir tre år under det så kallade pokalåret 2018, då det utlovats att samtliga treåringslopp kommer att ha ett förstapris på minst 50 000 kronor.
– Det är ”köpläge” på ettåriga hästar som vi brukar säga. Ska man vara med 2018 är det hög tid att köpa en ettåring nu. Vi har en god känsla inför auktionen med tanke på trenden som varit på övriga auktioner i Sverge i år, säger Sara Blomhage, verksamhetsansvarig för travsportens auktionsbolag Trottex.

Ett urval toppstammade
81 av de 367 anmälda hästarna till försäljning har bedömts vara creme de la creme och valts ut till torsdagens så kallade selektauktion.
Med hästar går det aldrig att veta – men dessa 81 bedöms i alla fall vara bäst stammade.
– Vi börjar med det bästa först. Anledningen till att vi började med den här selekt-torsdagen för ett antal år sedan var att vi hade svårt att få folk till den inledande dagen. Solvallas tävlingshelg sätter ju inte igång förrän fredag. Då valde vi att höja torsdagen till en dag då folk verkligen ska vilja vara där i stället. En nödvändig åtgärd eftersom vi har så pass mycket hästar anmälda att vi behöver ha tre auktionsdagar, säger Sara Blomhage på Trottex.

Tänkbara dyrgripar
Arrangörerna brukar räkna med en säljtakt på 25-30 hästar i timmen och framåt halv tolv på torsdagkvällen väntas man vara i mål med den första auktionsdagen som startar 18.00.
De två hetaste avelshingstarna just nu är Ready Cash och Muscle Hill. Avkommor till dessa fäder som säljs under selektauktionen är Muscle Player (e. Muscle Hill-Barfine Player), Magic Cash (e. Ready Cash-Icy Shadow och Oliver Hall (e. Ready Cash-Lady Minett).
En annan tänkbar dyrgrip är Maharajah-sonen Anything Goes, med elitstoet Bourbon Eyes som mamma.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.