”Det var tävling på alla sätt – härligt…”

13

V86-1:

 

Loppet:

Kommentar: Roligt lopp inledde omgången och det gick undan. André Eklundh fick en tokhet häst i ledningen som drog på i ruskigt hårt tempo. Det bäddade för överraskningen My Gliding Angel. Jepson hade lite flax, hittade ut i andraspår i perfekt läge. Körde ner på Open Stretch av avgjorde säkert. Åby visade prov på härlig körning från start till mål!

 

Vinnaren: 5 My Gliding Angel.

Kommentar: Var superskräll i loppet och hade inte många anhängare. Jag kan milt erkänna att hästen inte var het för mig. Men hästen bjöd till över upploppet när kusken gav henne ett perfekt lopp. Hon var fullt godkänd. Bra insats.

 

Segerkusken: Carl-Johan Jepson

Kommentar: Calle körde ett passivt lopp på innerspår fram tills 800 kvar när Bergh letade sig ut i spåren. Kunde runda skrentravande ledaren Love Me Lady som hae kollapsat i front och hittade sedan den perfekta vägen mot mål. Snyggt!

 

Loppets : Roses Glory

Kommentar: Var favoritspelad, fick ett perfekt lopp i andra utvändigt. Kunde inget. Nej, det var ingen insats som var godkänd.

 

V86-2:

 

Loppet:

Kommentar: Wow, en häst på plan. Tjacko Zaz – spets och slut. Det var mäktigt att se. Formen sprutade ur öronen på hästen.

 

Vinnaren: 1 Tjacko Zaz

Kommentar: Var helt överlägsen, fick ett billigt lopp. MEN hur såg hästen ut? Det var grymt läckert intryck och hästen vann övertygande. Timo Nurmos har verkligen ställt i ordning Tjacko Zaz och den blir svårslagen i samma klass framvöver.

 

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Bara en tvåa? Nja, men Björn gjorde inga fel. Sattes aldrig på några prov. Det var bara köra rakt fram.

 

Loppets : Motståndet

Kommentar: Det var bara en häst på plan, vart var konkurrenterna?

 

V86-3:

 

Loppet:

Kommentar: Jessica Highness och Sören Boel gjorde ägarna och tränaren väldigt glada. Hästen har kommit tillbaka i gott slag och avgjorde säkert. Insatsen var fullt bra även om många motståndare var helt usla.  Phillistine Face har alltid haft ett gott rykte, men har totalt misslyckats hos Peter Untersteiner. Körde sig resolut till ledningen men var tidigt slagen.

 

Vinnaren: Jessica Higness. 

Kommentar: Spurtade bäst när upploppet nalkades och la konkurrenterna på rygg. Kom från två övertygande segrar i breddlopp, så visst var detta ett ytterligare steg i rätt riktning.

 

Segerkusken:  Sören Boel

Kommentar: Serverade hästen det perfekt loppet – avgjorde enkelt. Satte in attacken i rätt läge. Snyggt Sören!

 

Loppets : Philistine Face.

Kommentar: Var det en del skrik på men det var aldrig något riktigt drag i henne. Även om hon höll sin fart skapligt hade vi förväntat oss mer av Peter Untersteiners sto igen. Nej, det är nått som verkligen inte fungerar. Något stör hästen, helt klart!

 

V86-4:

 

Loppet:

Kommentar: Roligt race och all heder  åt Kim Eriksson som hade planen klar för sig. Det var ledningen som gällde och att släppa till någon annan var uteslutet. Favoriten Unique Amok var usel och kunde inget från rygg på ledaren.

 

Vinnaren: 1 Dream Lane

Kommentar: Öppnade snabbt till ledningen och gav ett klart bra intryck när hon lämnade konkurrenterna över upploppet. En stark prestation till hästen som verkligen chockade spelarna. Vann till 42 gånger. Den var svår att få med på systemet.

 

Segerkusken: Kim Eriksson. 

Kommentar: Pang till ledningen och stack undan över upploppet. Svårare än så var det inte för Kim Eriksson. Dock all eloge till att han verkligen laddade all in och följde sin plan. Hästen var också bäst i loppet.

 

Loppets : Unique Amok.

Kommentar: Spelades till favorit och fick även ett fint lopp. Trots det spurtade hon inte mer än godkänt över upploppet och märren var verkligen inget extra. Håller ni med?

 

V86-5:

 

Loppet:

Kommentar: Full körning från start och R.K King och Veijo Heiskanen övertog ledningen efter 500 meter. Trots en tuff öppning räckte R.K King till seger, det trodde jag aldrig med varvet kvar. Mellby Duke såg rejäl ut hela vägen, men Veijo kunde avgöra tillslut.

 

Vinnaren: 7 R.K King

Kommentar: Svek senast på V75 och spelades återigen till stor favorit. Men jag måste säga att trots hästen ej var toppad till detta så var det en klart bra insats. Fick lägga kraft för att komma till ledningen och fick hård press varvet kvar av Mellby Duke. Visade härlig inställning.

 

Segerkusken: Veijo Heiskanen

Kommentar: Körde resolut till ledningen och litade på sin häst styrka. Veijo hyllar den här hästen som han kommer ha mycket kul med framöver.

 

Loppets : MT King Of Cash

Kommentar: Har strulat på slutet och galopperade omotiverat igen som det såg ut som. Nja, nått stämmer inte där.

 

V86-6:

 

Loppet:

Kommentar: Ganska händelsefattigt lopp där Furious Francis var den som stod för underhållningen. Lyckades hålla sig på benen i starten och var sedan ensam på banan. Kan Ha kunde inte haka på i rygg på ledaren.

 

Vinnaren: 3 Furious Francis

Kommentar: Spets och slut – hämta ut. Det var hämtgurka för Goop i loppet och 80 000 enkla kronor in på kontot. Hästen var bra, inget att säga om. Sattes dock aldrig på prov men när hästen väl vill springa så har den svårt att förlora. Bra fart!

 

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Tog en snabb start till ledningen, lyckades behålla lugnet på hästen och gjorde inga fel. Goop kunde rinna undan enkelt. Furious Francis är inte helt enkel att köra, tro mig! Det är inget som jag skulle vilja testa i lopp…

 

Loppets : Carelin

Kommentar: Avancerade varvet kvar – men blev väldigt trött. Kunde inte alls utmana och föll igenom. Jag hade räknat med bättre ork.

 

V86-7:

 

Loppet:

Kommentar: Körning även här och ett sevärt lopp. Johan Untersteiner körde till rejält och tog över ledningen med Hank Von Håleryd. Drog sedan i jämt tempo och kunde rinna undan i spets. Insatsen var bra och Hank Von Håleryd vann efter en sämre period.

 

Vinnaren: 4 Hank Von Håleryd

Kommentar: Fick öppna fort och la en speed när Johan körde till ledningen. Men visade fin vilja och krigade verkligen hela vägen till mål. Bra insats och detta är en V75-vinnare framöver enligt mig. Provades med norskt huvudlag för första gången och det fungerade mycket bra. Det var en av de mest imponerade vinnarna under kvällen.

 

Segerkusken: Johan Untersteiner

Kommentar: Satte allt på ett kort och det är inte ofta man lyckas ta över ledningen från Takter. Johan körde dock resolut och litade på hästen. Fräcka styrningen gick hem – det gav seger.

 

Loppets : Tudor Kronos

Kommentar: Fick ett perfekt lopp, men kunde ingenting när attacken kom. Blev rejält frånåkt av bland annat Thengill och favoriten var svag. Dock ska sägas att hästen går allra bäst i spets men det här var en sämre insats.

 

V86-8:

 

Loppet:

Kommentar: Bonbon Mearas stack enkelt till ledningen, fick lite press av Bula Bula Am men loppets prestation var utan tvekan Basic. Wow! Från sistaplatsen till seger på 700 meter. Mäktigt.

 

Vinnaren: 10 Basic

Kommentar: Gjorde comeback efter en sämre insats, tävlade med skor också. Satt sist i fältet när Goop gav attackorder i tredje och fjärdespår. Herregud vilka steg hästen tog. Basic käkade upp motståndet, var ensam på plan och jag fick gåshud. Hästen var inte på något sätt toppad inför detta. Snacka om kapacitet.

 

Segerkusken: Björn Goop (igen)

Kommentar: Visste nog vad han hade att köra med, men upptäckte att hästarna var sega framför honom och fick bege sig ut i fjärdespår. Uppmärksamt och sedan var det bara att rulla in hattricket på V86. Goop var kung igen.

 

Loppets : Backorder

Kommentar: Var tidigt slagen och gick en snabb slutsväng, men var sedan helt under isen. Timo Nurmos hästar är tyvärr väldigt ojämna och är inte lätta att räkna på. Antingen hur bra som helst eller väldigt bleka. Det är ett argument jag sett ett år tillbaka. Värt att tänka på!

Usel
Underkänd
Godkänd
Bra
Mycket bra
Landslagsklass/världsklass

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Det var tävling på alla sätt – härligt…”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJätteskrällen direkt – efter Elitloppstempo
Nästa artikelKvällens man på V86!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.