Första V75-loppet släpps iväg klockan 20.30

89

Första V75-loppet släpps iväg klockan 20.30

Midnattstrav med V75 och Norrbottens Stora Pris.
Norra Sveriges största idrottsarrangemang.
Men hur blir det med norrhästarna – har hemmalaget i Boden någon chans på lördagen eller blir det som i fjol tillresande som plockar segrarna?

I juni 2016 ställde ett hotande ruskväder till det under Bodentravets största dag för året och antalet besökare dök ner till 7 764 personer.
En fin siffra vilken arrangör som helst skulle vara stolt över.
Ändå var det bättre upp åren dessförinnan och publikmässiga succéer med 11 075 (2015) respektive 10 853 (2014) besökande på travet.
På lördagen hoppas arrangörerna kliva över 10 000 igen under kvällen då det första V75-loppet släpps iväg klockan 20.30
Vi slår en signal till Piteåbon Per Lundkvist som står för förhandstipsen på banan och här delar med sig av sina tankar och idéer. Travprofilen är känd för sin klarsyn och rättframma sätt.
– Hemmahästarna har väl inga direkta toppchanser på V75 men med minsta klaff tror jag att ett par kan sitta där i alla fall, säger han.
I miljonloppet Norrbottens Stora Pris (V75-7) är det bara tillresande hästar till start – tror du som ”alla andra” att 2 Propulsion och Örjan Kihlström tar hem loppet för andra året i rad?
– Ja, det ska nog till en sämre dag för favoriten om den ska förlora. Ändå vill jag prova att gardera med stallkamraten 3 In Vain Sund. Även den var med i Elitloppet och såg fin ut i både försök och final. Hästen lär få ett bra lopp också och det kan hända saker. In Vain Sund är under kraftig utveckling och sådana hästar är alltid spännande. Han kan visa sig hur bra som helst.
Totalt 24 hästar från Bodentravet startar på V75. Bästa hemmachansen?
– Då nämner jag två, båda från Petter Lundbergs stall. Petter har visat flera gånger att han är bra på att ställa i ordning när det verkligen gäller. 2 Easy Tiger Pellini (V75-3) tror jag inte är mycket sämre än 4 Gianluca Boko och 9 Jaques Noir som jag tippar etta och tvåa i loppet. Ett ämne till en gulddivisionare tycker jag. Tiger är också lite underskattad i tipsen jag sett inför den här dagen.
…och bästa hemmachans nummer två?
12 Malgomaj B. (V75-2) kan vara intressant. Hon är en av få hästar som står bra inne på pengarna i det där stoloppet och var bra senast. Är hon lika bra som i Östersund i fjol har hon definitivt chans. Jag plockar med många även om det lutar åt att 15 Geisha Sund är överlägsen. säger Lundkvist.
I silverdivisionen (V75-1) är 2 Whitehouse Express storfavorit. Vann bronsloppet i Boden i fjol och kommer från V75-seger i Gävle i maj.
– Ja, det verkar bara vara galopp emot Redéns häst. Det blir också min stora spik på V75. Ska man gardera kan man göra det med två Bodentränade hästar. 6 Patricia Bishop och 9 Rhapsody Ås är inte sämre än klare andrahandaren 5 Officer C.D. Patricia Bishop såg nästan bättre ut än någonsin före senaste loppet. Amatören Maria Bodin tränar och gör det bra. Petri Salmela (Rhapsody Ås) brukar ha sina hästar i hundraprocentigt skick dessa dagar.
Andra hästar från Norrbotten spelarna ska passa?
– Tufft. 12 Jim Sånna (V75-6) ser riktigt fin ut för dagen och hade haft chans med ett bättre spår. Men det går ju inte från tolfte över kort distans på V75. 4 Leif (V75-5) gått framåt ruggigt mycket på slutet men jag tror inte på mer än platschans mot de där hästarna, slutar Per Lundkvist.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet