Fredrik Palm inför V75 Söndag 31 januari

82

image-7

I fjol nöjde han sig med 33 starter.
Nu har Fredrik Palm fått upp ångan.
Under söndagens extra V75-omgång på Solvalla kan en långvarig segertorka få sitt slut.
– Det är tolv år sedan jag vann V75, nu är det dags att ändra på det, säger formtränaren.

 28 februari 2004 satte Fredrik Palm dit Manero’s Nic inför hemmapubliken på Gävletravet.
På söndag kan det vara dags för ännu en efterlängtad V75-triumf.
Eller varför inte två?
Det lilla stallet har i alla fall hittat en riktig formtopp efter ett synnerligen anonymt fjolår.
– Det blev ett mellanår. Ett tag hade jag bara sex hästar varav hälften tvååringar så då blev det väldigt få starter. Men man får ju träna de hästar man har, så enkelt är det, konstaterar Palm som numera har nio hästar i ladorna och med de nyblivna treåringarna alla kvalade är planen att samtliga ska tävla under säsongen.
En säsong som börjat i dur.
Åtta starter den senaste månaden har gett tre segrar, två andrapris och ett tredjepris. En av ”missarna” var då Cash Kid Gwen galopperade på Solvalla 6 januari och reparerade storstilat till femteplatsen.
– Ja, det har varit riktigt roligt på slutet. Jag ”renoverade” hästarna lite i höstas med sikte på vintern och det har fungerat. De har fått vara fräscha och friska sedan dess och är löpsugna för dagen. Det här kan bli ett riktigt roligt år.

Första med norskt
Och extra roligt kan det bli denna Prix d’Amerique-söndag då Solvalla bjuder in till en extra V75-omgång med sexsiffriga förstapris i samtliga avdelningar.
För fyraårige Cash Kid Gwen, som segrat både före och efter galoppen, innebär det största uppgiften hittills i karriären.
– Det är klart att det är tuffare, men hästen är bra. Galoppen berodde på att han bröt ner lite, troligen beroende på att han tävlade med brodd för första gången och var ovan. Senast visade han att han lärt sig springa med det. Jag körde intervalljobb med honom i dag (tisdag) och var mycket nöjd, formen håller i sig, säger Palm som även hoppas ha en extra växel att plocka fram nu när det är allvar.
– Jag funderar på att sätta på honom norskt huvudlag. Han började karriären med helstängt, men blev för peppad i starten och galopperade ett par gånger. Sedan dess har vi kört med öppet. Tanken med norsken är att få honom mer fokuserad under slutvarvet och jag tror att det ska ge fin effekt.

Gärna tung bana
V75-härdad är däremot nyförvärvet Toujours Vif som svarade för årets andra plump i protokollet då han slutade oplacerad i debuten i sin nya regi för två veckor sedan.
– Men det loppet kan vi bara glömma, det blev fel hela vägen, inte bara att han fick gå i fjärdespår i slutsvängen. Men även om hästen är ny på min träningslista så har jag haft koll på honom. Han står kvar i samma stall som förut, enda skillnaden är att jag tagit över träningen, säger Fredrik Palm som är nöjd med förutsättningarna.
– Han är startsnabb och kommer att få ett betydligt bättre lopp den här gången. Han skulle kunna ta ledningen, men om det är aktuellt att köra i den positionen har jag inte tagit ställning till ännu.
De senaste dagarnas mildväder talar snarare för att det kan bli tungsprungen bana, jämfört med det broddföre som bjudits hittills i år.
– Tungt har ingen betydelse får mina hästar, jag vet att de klarar det. Det kan nog snarast vara gynnsamt om några av konkurrenterna får problem.
Vem har störst vinstchans enligt dig?
– Det känns hugget som stucket. Toujours har ju läget medan Cash Kid Gwen tål att göra jobb själv på vägen. Det är två hästar som alltid kämpar till mål så jag tror att båda kan vara med där framme och kriga.
Och fixa första V75-segern på tolv år…?
– Ja, det hoppas jag verkligen. Det har gått alldeles för lång tid.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.