Hur är det med styrkan inför V75 på Solänget?

301

stall stark

Hallå där…
…Karin Nilsson i Markus Pihlströms hårdsatsande stall på Bergsåker. Efter onsdagen på Solvalla har ni häst med i Svenskt Travoaks och nu stundar V75 i Örnsköldsvik på lördag. Hur bedömer du stallformen?

– Hästarna går bra och är glada och nöjda. Så stallformen verkar god.
Det var stallets Op’s First Girl som tog en plats i de treåriga stonas final på Solvalla. Vad säger du om andraplatsen bakom Sommersault Sally?
– Den hästen har mera rutin och hårdhet och jag är jättenöjd med hennes insats. Det var så klart jättekul att vi lyckades kvala in till finalen.
Kanske vi ska säga att formen är oförändrat stabil sedan en tid. Ert stall har klivit fram rejält hemma på Bergsåker med omnejd.
– Vi försöker hålla så god och hög kvalitet som det bara går och vara noggranna i alla led. Då har resultaten börjat komma. Men det är många stall hemma som har medvind för dagen. Det går bra för Bergsåker.
På lördag väntar V75 på Solänget där ni har två hästar till start. Rebellion (V75-7) ser ut att bli ganska stor favorit trots den lite märkliga startgaloppen senast.
– Det där tog Erik (Adielsson) på sig. Han la körspöet på hästen precis när bilen skulle släppa fältet och då blev han lite väl laddad. Erik var ruggigt nöjd med Rebellion efter galoppen och sa att han gärna velat köra om loppet.
Innerspår och startbil på lördag. Passande förutsättningar?
– Han har visat att han är snabb ut men jag kan inte bedöma om han kan ta ledningen. Möjligheten finns i alla fall och Rebellion möter ett lämpligt motstånd tycker jag. Barfota och jänkarvagn igen. Han är stark och bra den här.
O.P.’s Flirt startar i V75-6 och har tagit två segrar på V75 sedan i somras. Nu är varken läget över kort distans eller hästens form något vidare, eller?
– Nej, han har helt klart visat lite sämre form i de två senaste loppen. Läget är väl helt okej ändå men han är uppe i silverdivisionen nu och möter hårdare hästar än i somras. Vi få ligga lite lågt.
Du gör armhävningar på bilden vi har av dig efter en kuskseger i Rättvik i fjol.
– Ja, den bilden. Då kände jag mig stark. Känner mig ruggigt stark i dag också, haha!

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSedinarna siktar på guld på Hemmaplan!
Nästa artikelDoldisen som tränar Sedinarnas V75-häst

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.