Inför V75: Blåser till barfota igen?

233

barfota

En jättesusare som vann till 61 gånger pengarna i den senaste starten på Solvalla efter karriärens andra skoryck.
Danneroamatören Elisabeth Lundholm låter Caramella B.F. gå barfota igen i den inledande V75-avdelningen på Solänget.
– Hon är verkligen en barfota häst. Caramella är tuff men sprang och var lite rädd att slå på sig tidigare då hon gick med skor.
Elisabeth Lundholm är ute och rider vid havet i Nordingrå när intervju görs. Hon försöker variera träningen för sina sex hästar och tar chansen till en ridtur mellan regnskurarna den här torsdagen.
Amatören från Kramfors håller sig med en egen avelshingst. Franskfödde Northwood köptes för några år sedan av Stefan ”Tarzan” Melander för ett okänt belopp. Elisabeth Lundholms favorithäst.
– Han har blivit godkänd för avel och jag har ett ettårigt sto efter honom, säger hon.
Intresset för hästar har alltid funnits men tog fart på allvar några år in på 2000-talet då det blev egna travare och licens knuten till Dannerotravet.
Största framgången så här långt är en V65-dubbel på Bergsåker i oktober 2006 med Spacetoyou Broline och Northwood.
V86-skrällen med Caramella B.F. i början av april smäller också högt. Spelarna var inte alls med på noterna. Inte tränaren heller.
– Ingvar (Nyberg) körde ett helt perfekt lopp med henne och varvet från mål kände jag att var så nöjd med henne hur det än skulle gå. Och så går hon och vinner. När hon plockade ner de andra var det bara att skrika och springa till vinnarcirkeln, säger Elisabeth Lundholm.

”Helt annan häst barfota”
Caramella B.F. tävlade barfota runt om för andra gången i karriären när hon skrällde till 61 gånger pengarna på Solvalla.
Det blir skolöst igen på Solänget på lördag för hästen som var trea i E3-Revanschen för ston bakom Miss Shape i Gävle i november 2011 men fick fjolårssäsongen delvis spolierad av halsproblem.
– Hon har inte haft några problem i år så nu hoppas vi att vi är på rätt väg. Hon får rycktussar igen som senast då vi testade det för första gången och så barfota då. Hon blir en helt annan häst barfota då hon slipper springa och vara rädd att slå på sig i kurvorna som hon gjorde när det var järnskor fram.
– Hon har bra kapacitet och har visat att hon är tuff tycker jag och vi ska försöka matcha henne i lite större sammanhang framöver.
V75 är inget man vinner på beställning menar Elisabeth och säger att hon är fullt nöjd med en tredjeplats i V75 på Solänget.
– Men det kanske blåser till också igen, man vet aldrig. Senast fick hon ju visa hur bra hon är.

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.