Inför V75/jackpot: Elitloppet inte aktuellt redan i år – eller?

223

Inför V75/jackpot: Elitloppet inte aktuellt redan i år - eller?

Två av hans hästar är redan klara för Elitloppet.
Och i lördagens gulddivision, där vinnaren får en elitloppsbiljett, har han med Conrads Rödluva i spetsen med två hästar.
Men även om Rödluvan vinner kommer hon stå över Elitloppet.
Eller?
– Skulle det se ut som att hon joggar runt och Örjan (Kihlström) sitter och visslar, vilket jag inte tror, då kanske man ska tänka om. Men det troliga är att det blir ett nej om hon skulle vinna, säger Daniel Redén.

Frågan är om någon travtränare, någon gång, har haft ett så stjärnspäckat stall som Solvallatränaren Daniel Redén. Vi ska inte rabbla upp alla toppnamn här, men hans duo Missle Hill och Sorbet är redan klara för Elitloppet på Solvalla nästa söndag. Och fyrfaldige elitloppsfinalisten Propulsion får en plats om Daniel Redén tackar ja. Double Exposure var med i fjol och är tänkbar även i år och i lördagens gulddivision i Gävle – Vägen till Elitloppet – startar Daniel Redén kulldrottningen Conrads Rödluva (V75-6) och amerikanskan Rose Run Sidney. Det är ”Rödluvan” som tilldrar sig mest uppmärksamhet inför loppet, där hon för första gången ska möta äldre hästar och hingstar.
– Vi vet inte riktigt hur hon klarar sig. Det är en spännande start för en tränare också. Men jag har noll krav på henne för det är rätt tufft att ta steget. Men jag tyckte att det var ett lämpligt lopp. Jag vill ha lite fart i hennes ben och tror att det kan bli ett formhöjande lopp för henne, säger Daniel Redén.
Att han skulle starta det högklassiga stoet i Elitloppet bara åtta dagar efter hennes debut i gulddivisionen är föga troligt.
– Om hon skulle vinna är det troliga att svaret blir nej. Jag tycker att hon är lite för grön för Elitloppet. Men det beror ju på. Skulle det se ut som att hon joggar runt och Örjan sitter och visslar, vilket jag inte tror, då kanske man ska tänka om. Men det troliga är att det skulle bli ett nej om hon skulle vinna.

”Kommer leverera en fantomspurt”
På V75-spelet är Conrads Rödluva andrahandsfavorit bakom fransyskan Billie de Montfort. Är man ute för att själv ta hand om de jackpotmiljoner som ligger i sjurättspotten, en eventuell ensam vinnare beräknas bli 65 miljoner kronor rikare, är Daniel Redéns andra häst i loppet högintressant.
– Rose Run Sidney är en häst jag gillar skarpt. Det är hårt att säga det när hon har vunnit så många lopp och tjänat så mycket pengar, men hon är jättekonstig i psyket alltså. Hon bestämmer allt. Senast blev det inte optimalt kört. Jag tror att Örjan bara skulle ha kört hela vägen. Då tror jag att hon hade kutat som tusan. Jag tror att det är bättre när hon som nu har hästar framför sig och magkänslan är att hon kommer leverera en fantomspurt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: ”Tror att Örjan är inne på att köra i ledningen”
Nästa artikelPropulsion travar in i Elitloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.