Inför V75 Örebro 3 maj 2014: Läget med Digital Ink?

262

v75 tips digital ink

En elitloppsbiljett står på spel för Digital Ink i lördagens Gulddivision på Örebrotravet.

De båda förhandsfavoriterna Digital Ink och Kadett C.D. som är aktuella för Elitloppet har båda lottats till bakspår.
– Digital Ink har ingen riktig jätteform ännu. Men han är på väg uppåt och blir bättre och bättre, säger Stefan ”Tarzan” Melander.

”Vägen till Elitloppet” heter gulddivisionen i veckans V75-omgång. Med knappt fyra veckor kvar till det stora slaget på Solvalla så börjar det hetta till och vinnaren av lördagens lopp blir direktkvalificerad till Elitloppet. Det är ett på papperet ojämnt lopp och på förhand är det endast Digital Ink och Kadett C.D. som har nämnts som elitloppskandidater. Digital Ink har gjort tre starter i år och efter segern i årsdebuten har han blivit målfotoslagen två gånger i rad – från positionen utvändigt om ledaren.
– Egentligen har han gått i ”dödens” i alla tre loppen fast i det första var det bara i ett varv och då var motståndet inte det värsta, säger Stefan Melander.
– Men i de andra två loppen har han mött kanonhästar och han har gjort bra lopp med tanke på att han inte har någon toppform. Upplägget med mina hästar så som vi tränar är ju att de ska få starta igång och bli bättre och bättre med loppen. ”Inken” är på rätt väg och hade gått framåt senast men har ingen riktig jätteform ännu.

”Inga drömförutsättningar”

Vad säger du om uppgiften i det här loppet, V75-3?
– Det är inga drömförutsättningar med spår nio över 1600 meter. Han känns väldigt fin hästen och jag har kört lite med honom idag (måndag). Annars går han mest och strosar här hemma och tar det lugnt. ”Magda” rider honom väldigt bra och det gillar han. Men han har som sagt en bit kvar till toppformen och det är inte så himla lätt. Kadett C.D. är en bra sprinter och en tuff motståndare.
– Helst hade jag egentligen velat start hästen i ett lopp över 2100 meter. Men tyvärr är det bara 1600 meters-lopp överallt och i de lopp som finns över medel- och lång distans hade han fått stå med 40 eller 60 meters tillägg. Nu tog vi det här och det ligger ganska bra i tiden. Det är också nära för honom att åka med bara en timmes restid. Hoppas att banan i Örebro är bra för han behöver bra med fäste. Vi får se, det får gå som det går.
Blir det några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, han har funkat så bra på den här balansen barfota fram som han har gått med länge så det blir samma.
Men om han vinner på lördag så startar du väl i Elitloppet?
– Det vet jag inte, vi får se hur det blir med det. Hästen måste hitta toppformen i så fall men det kanske han gör nu med flera lopp i kroppen. Han borde vara ännu bättre på lördag.

”Polletten har inte riktigt åkt ner”
Stefan Melander har ytterligare sex hästar till start inom V75, varav fyra av dem i samma lopp. Han kommenterar dem så här.
– Alla fyra i det loppet (V75-6) har ganska bra form. Nato Dream är den mest kapabla hästen av dem alla men det fattas lite för honom. Jag vet inte vad det är, visserligen gick han en bra tid senast men han kan betydligt bättre. Han har fått ett bra spår och kan öppna ganska bra. Vi får se, jag har alltid trott så mycket på Nato Dream och det känns som att polletten inte riktigt åker ner. Det är bra distans åt honom nu och senast mötte han två väldigt bra hästar. Han kändes väldigt laddad då och det blev omstart. Men det fattas ändå lite i formen på honom, säger Tarzan.

”Mycket krafter kvar senast”
– Long Night har verkligen bra form och avslutade bra vid segern senast. Han vann med mycket krafter kvar och han är bra. Kan han få lite ryggar att springa i är han inte så tokig.
– Digital Darling var fruktansvärt bra näst senast men senast gjorde hon precis som hon har gjort i hälften av sina starter och galopperade. Jag vet inte varför hon gör så där emellanåt. Nu har hon spår åtta och det känns tufft.
– Utility Bus har fin form och har gått bra i alla starterna på slutet. Han var väldigt bra även senast då han drog fram Chapeau och blev tvåa. Men från spår elva över 1600 meter blir det inte lätt.

”Gick väldigt bra senast”

Du har även med System Performance (V75-5) och Porthos Amok (V75-7). Möjligheterna där?
– System Performance gick faktiskt väldigt bra i skymundan senast. Hon hade ingen tur i Frankrike och var samtidigt ute mot stenhårda hästar. Det känns som att hon har utvecklats under vintern och hon är på väg mot formen. Men från åttondespåret blir det tufft.
– Porthos Amok (V75-7) var jag jättenöjd med senast. Han hade inte startat på länge men avslutade bra och var femma mot bra hästar. Han har kanske ingen toppform ännu och står svårt till här men är stark och gynnad av distansen. Det är en fin häst som jag är nöjd med, säger Stefan Melander.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 30 april 2014: Hoffman och Final Oak
Nästa artikelLunchdubbel Visby 29/4-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.