Inför V75: På jakt efter femte raka

195

conrad

Hon jagar femte raka segern och har ett perfekt utgångsläge. Markus Waldmüller tror att segerraden fortsätter för Railiana. – Hon måste ha bra chans att vinna ett sådant här lopp, säger förstemannen i stall Lugauer.

Stall Conrad Lugauer selar ut tre hästar inom V75 som gästar hemmabanan Jägersro. Förstemannen i stallet, Markus Waldmüller, får förtroendet att köra Railiana i lärlingsloppet. Något av en doldis för många i trav-Sverige kanske, men hästen ståtar med fyra raka segrar och har vunnit säkert varje gång. Waldmüller har själv svårt att bedöma var botten finns i det talangfulla stoet. – Railiana (V75-5) är en fin häst som har behövt tid på sig. Vi har känt att det har funnits kapacitet i henne men det har inte varit någon tidig häst. Vi har väntat ut henne och det har vi igen nu. Hon blev dessutom skadad i ett ben för ett år sedan och fick en lång semester, berättar Markus Waldmüller.

Ännu vassare nu än senast – Hon hade stått över för en förkylning inför senaste starten och var inte alls något hårdare tränad. Det var bra gjort att kunna vinna direkt trots att formen inte var på topp. Däremot ska hästen ha normal form på lördag när hon nu har ett lopp i kroppen som gör henne vassare. Conrad körde ett jobb med henne i onsdags och var jättenöjd. Vad säger du om uppgiften med springspår, kan hon ta ledningen? – Hon är ganska startsnabb och att hon är ensam på springspår är bra. Jag kommer att prova ifrån början och hon kan mycket väl ta ledningen. Men hästen har vunnit sina lopp bakifrån och kan speeda bra till slut med rätt resa. Så man kan välja vad man vill ha för taktik med henne, säger Waldmüller. – Det är ett jämnt fält, som det brukar vara i V75, men jag tror på bra chans. Som jag ser det ska hon kunna vinna ett sådant här lopp. Balansen blir återigen barfota runt om, ifall banan nu inte blir för hård.

Kör till rejält i starten

Ni har ytterligare två hästar med inom V75. Chanserna där? – Copper Beech (V75-3) hade ett dåligt läge senast och dessutom var banan på Solvalla lite speciell. Det blev även för långt mellan starterna och han behövde det loppet i kroppen. Hästen känns fin i träningen och gör han om samma lopp som han gjorde på Åby näst senast så ska han ha en fin platschans. Det blir normalt svårt att slå någon av Brioni och Quarcio du Chene, även om hästen är klart på gång. Vad tror du om taktiken? – Han är mycket snabb ut och Conrad kommer säkert att köra till rejält och prova för ledningen. Sedan om det räcker för att ta sig förbi Brioni är svårt att säga, för den hästen kan också öppna bra. Men rygg på ledaren behöver heller inte vara fel. Han tävlar barfota runt om ifall banan är bra.

Stark typ som går hela vägen

Unesco Brodde i V75-4 då? – Unesco Brodde vann på ett ganska imponerande sätt över 3000 meter senast. Han gjorde även ett bra lopp näst senast i V75 på Åby så formen är bra. Vi är mycket nöjda med utvecklingen på hästen. Det var synd att han fick ett så dåligt läge här och med ett bättre spår hade vi varit optimistiska. Nu är det inte realistiskt att tro på mer än en platschans. – Skulle det bli hårt tempo hela vägen så gynnar det honom. Han är en stark typ som går hela vägen in i mål. Blir det kraftig överpace är han kanske inte helt borta ifrån segerstriden heller. Balansen blir barfota runt om.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.