Inför V75 Rättvik 3 augusti 2013 – Leif Witasp

252

V75_3_augusti_2013

I helgen står Rättvik i fokus, med jackpot på V75.
Och Leif Witasp, mångårig championtränare på banan, startar några av sina bästa hästar.
Leif låter förhoppningsfull, både med L.K. och Rocky Race.

Rättvik är verkligen en sommarort. Den här veckan är det publiksuccén Classic Car Week och allehanda aktiviteter i ”byn”. För travälskarna är det Sommartravets final, jackpot på V75, dessutom det lilla sidoevenemanget ”Fricks och Witasps hästägarfest” på lördagen.
– Det är kul att göra någonting, en gång om året. Förr hade vi tvådagarsfest lördag-söndag men det blev för mycket. Det orkar vi inte längre, skrattar Leif Witasp som ser fram emot att ha en del hästägare på besök i helgen, då både han och dottern Kajsa Frick i grannstallet på banan startar hästar på V75.
Leif har flera intressanta travare till start, ett halvdussin till antalet, ingen ”säker vinnare” men i alla fall ett par hästar som han är ganska uppåt på.
3 Stein Daylight (V75-1) har behandlats och stått över jobb. Men han känns fin i lugna jobb och har bra förutsättningar här. En outsider.
7 Lord Mirabelle (V75-1) har faktiskt kanonform! Men han har ett dåligt spår, och möter dessutom riktigt bra motstånd. Han får nog svårt, trots allt.
2 L.K. (V75-4) har fått ett bra spår nu, och jag tror att han har bra möjligheter att ta ledningen här. Åke Svanstedts häst 4 Kaiser Broline verkar bra, men L.K. kan absolut vara värd ett streck.
12 Leo Boy (V75-4) gillar distansen. Han har bra fart, och kanske kan vara med därframme, trots det dåliga utgångsläget.
Kajsas 8 T.X. All In i samma lopp (V75-4)?
– Han fick ett skitläge, det blir nog för tufft.
Angående 7 Rocky Race i V75-6 låter Leif lite uppåt:
– Det blev ett alldeles för tufft lopp mot Rocky Winner på Hagmyren, och jag körde också lite för offensivt. Nu får Kajsa smyga med istället, och då kan han bli farlig till slut!
11 Sandrngham Hanover (V75-6) var blek i den senaste starten, men han känns fin i jobben.

Kostade 12 000 dollar
Som kuriosa kan nämnas att grävmaskinisten Leif Karlsson från Gnesta är uppfödare och ägare till L.K. (därav det något märkliga namnet!), och samme ägare hälften-äger även Sandrngham Hanover.
– Sandrngham var vi över och köpte på unghästauktion i USA för 12 000 dollar, så det var väl en vettig äffär, resonerar Witasp.
Uppgiften på lördag?
– Spåret är inte så roligt. Jag tror att Rocky Race har bättre möjligheter i det loppet, än vad han har.

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKenneth Haugstad på Meadowlands
Nästa artikelNästagångare 2-3 augusti 2013