Inför V75 Romme 19 oktober 2013: Nya Sto(r)vinnare?

241

Förra onsdagen blev Delicious U.S. snabbaste sto i Sverige genom tiderna.
I helgen vann Dileva Käll Sto-SM.
På lördag plockar stallet ut ytterligare två damer i V75-dansen.
– Jag har väldigt fina ston, konstaterar Daniel Redén.

stovinnare
Att utnämna Daniel Redén till stoexpert är nog ändå att förminska hans tränarinsats under 2013.
Den explosionsartade utvecklingen har gällt hela stallet som genom SM-guldet på Åby passerade tio miljoner kronor i inkört.
Men nog har Redén en häftig vecka bakom sig med sina två stotriumfer.
– Första gången man kör under 1.10 är ganska fantastiskt, det är ju inte många som har gjort det, i alla fall inte i Sverige, säger Redén apropå Delicious U.S. rekordnotering på Solvalla.
Ekonomiskt var segern med Dileva Käll betydligt mer värd, 600 000 kronor är den största prischeck Redén kört in i karriären.
– Det var en väldigt skön känsla. Jag har inte vunnit så många stora lopp, men förhoppningsvis är jag bara i början av karriären och får uppleva det fler gånger.
V75-segrar är däremot en upplevelse som Redén blivit alltmer van vid.
På lördag har han två chanser. Bästa på förhand är 1 Miss Sue V. (V75-7) – hästen som vann Fyraåringseliten för ston i fjol. Samma lopp som Delicious U.S. tog hem i år.
Vem är egentligen stallets bästa sto?
– Jag håller väl Delicious som det vassaste kortet med Dileva och Miss Sue V. strax bakom. Eller struntsamma. De är i samma kategori allihop, riktigt bra hästar.

Varning för Debora
Innerspår bakom bilen, Björn Goop i sulkyn och favorit på strecken – en kombination som borde betyda laddning för ledningen.
– Jag är glad att hon är favorit, det ser jag som ett bevis på att hon är riktigt bra. Det är inte många ston som blir favoriter i gulddivisionen. Vad gäller taktiken så lämnar jag det helt till Björn. Hästen är mycket allround, har vunnit både från ledningen och bakifrån. Jag är säker på att hon gör ett bra lopp, men har ingen aning om hur loppet blir kört.
Hur stor är chansen att hon kan försvara ledningen om kusken försöker?
– Det kan jag inte svara på. Hon är snabb i benen, men det är många i den här klassen. Samtidigt vill jag inte att det blir någon tokkörning. Vi ändrar inget och med en bra resa är hon med i tätstriden, säger Redén som fått stryka Pastor Stephen i samma lopp.
– Han var röd i halsen i onsdags. Det är inget allvarligt så han är tillbaka snart.
Istället får 2 Debora Sund försvara stallets färger med chefen själv i sulkyn.
– Det är en häst som är betydligt bättre än sin resultatrad, tycker jag i alla fall. Hon galopperade bort en bra placering näst senast och gick fantastiskt i spåren från svårt läge senast. Den längre distansen passar henne också, det är egentligen ingen sprinter, säger Redén och låter inte helt främmande för att han kan skrälla i V75-2.
– Läget är bättre än på länge och hon kan öppna ganska snabbt. Jag kommer att ladda det som går, men tror inte att vi kommer förbi 1 Kaiser Broline och är glad om vi kan få ryggen på den. Det är en ärlig häst som alltid gör bra lopp så helt borta ska hon inte vara.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet